Jozefovi Gubalovi odhalia pamätnú tabuľu

V sobotu 18. januára bude deň nedožitých 85 rokov dlhoročného rozhodcu, funkcionára, prezidenta klubu ŠHK 37 Piešťany, kamaráta a kolegu Jozefa GUBALU, ktorý nás opustil a odišiel do hokejového neba v roku 2015. Pri tejto príležitosti, v spolupráci so SZĽH a Západoslovenským zväzom ľadového hokeja, organizuje ŠHK37 Piešťany dňa 15.01.2020 o 15:00 hod na zimnom štadióne v Piešťanoch uctenie si jeho pamiatky a odhalenie „Pamätnej tabule Jozefa Gubalu“.

Jozef Gubala (vľavo) preberá ocenenie pri príležitosti jeho 80. narodenín. © ŠHK 37

Jedná sa o človeka, ktorý celý svoj život zasvätil hokeju, či už na regionálnej, zväzovej alebo medzinárodnej úrovni. Jozef Gubala sa najväčšou mierou zaslúžil o to, že v našom meste je postavený tento hokejový stánok, na ktorom sa  vďaka jeho zanieteniu a odhodlaniu zorganizovali svetom známe MS Juniorov v ľadovom hokeji v roku 1986. Práve s týmito majstrovstvami, na ktorých sa vo finálovom zápase  strhla jedna s najväčších bitiek na takom to fóre v existencii hokeja, sa Piešťany stali známe po celom svete.

Od tej doby sa v našom meste organizovalo viacero akcii IIHF, ako napríklad MS Juniorov a MS žien. Jozef Gubala, ako prezident novodobého piešťanského hokeja položil pevné základy pre nasledujúce úspechy tohto nádherného a najpopulárnejšieho športu v našom meste Piešťany a na Slovensku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava