Adam Sýkora reprezentuje SR na olympijských hrách mládeže v Lausanne

Na III. zimných olympijských hrách mládeže, ktoré práve prebiehajú v švajčiarskom Lausanne je premiérovo nový formát hokeja 3×3. V tíme „čiernych“ reprezentuje Slovensko aj piešťanský hokejista Adam Sýkora, ktorý na klubovej úrovni hráva za juniorov HK Nitra a je synom Romana Sýkoru, bývalého trénera ŠHK 37 Piešťany, ktorý aktuálne vedie reprezentačnú šestnástku.

Adam Sýkora (prvý z ľava). © FB A. Sýkoru

Hokejový turnaj sa hrá na tretine ľadovej plochy („cross-ice hockey) s dvomi súčasne prebiehajúcimi hrami. Súťaží medzi sebou osem chlapčenských a osem dievčenských tímov, ktoré sú zmiešané na úrovni národných olympijských výborov. Tímy sú zložené z hráčov z krajín z celého sveta, v jednom tíme je jedenásť hráčov a dvaja brankári. Hráči sa vyberali prostredníctvom národného testovania v hokejových zručnostiach a chýbať nebudú ani mladé Slovenky a mladí Slováci.

Hra bude mať tri tretiny ako v klasickom zápase, avšak tretiny sa skrátili o štyri minúty a každá z nich bude trvať 16 minút. Každý hráč na ľade presne 1 minútu a počas zápasu uvidíme celkovo 48 striedaní. Brankári sa menia každých 8 osem minút a medzi tretinami bude 3-minútová prestávka.

Zdroj: Olympic.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava