Podoby džezu

  • Rádio Piešťany
  • 12. januára 2020, 08:00

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, želám vám všetkým radostný a úspešný nový rok 2020. Zdravie, šťastie a láska nech nikdy nechýba vo vašom príbytku a nech vás spolu s vašimi najbližšími sprevádza spokojnosť.


Jano Babič. (Autor: red)

Začiatok nového roka je dňom želaní, predsavzatí a posolstiev. Posolstvo znamená správu, odkaz, vyhlásenie. Posolstvo znamená ukázať cestu, nabádať, vyzvať k splneniu spoločných cieľov. Tohtoročné novoročné posolstvo je výnimočné. Literárny skvost, myšlienka predchnutá ľudskosťou, desatoro slušného politika. Tým, ktorí prajú tejto krajine pokoj a poriadok, prehĺbilo pocit oddanosti. A neprajníci zdvihli zrak.

Pravda a jej dôležitosť v ňom opísaná natíska otázku – koľko ľudí sa stotožňuje s jeho odkazom? Kto sme a kam kráčame? Koľko je nás ochotných kráčať cestou dobra, porozumenia, ľudskosti, solidarity? Pre koľkých z nás je pravda merítkom hodnôt a správnosti úsudku…

V našej krajine žijú aj ľudia, ktorí neveria týmto hodnotám a považujú ich za smiešne nechápanie reality. Máme tu posolstvo, krásne a pravdivé. Posolstvo odstraňujúce pochybnosti o hodnotách a o lepšej budúcnosti. V tomto roku máme šancu – je to len na nás a o nás. Tak znie aj jeho odkaz v slovách prvej dámy Slovenskej republiky: „Spoločne v spolupráci pri pestrosti názorov a postojov, s úctou k pravde a s ľudskosťou. Nech je rok 2020 rokom naplnených príležitostí. Zvládneme to.“

Rádio Piešťany je obľúbené, je príjemné počuť a čítať hodnotenia náročných poslucháčov o kvalite výberu vysielanej hudby i kvalite zvuku. S potešením a vďakou prijímam, milí priatelia, vaše slová o obľúbenosti relácie Podoby džezu.

Pri hľadaní vhodného námetu pre reláciu využívame rôzne skutočnosti. V prvom rade nám ide o aktuálnosť a mapovanie džezových udalostí na slovenskej džezovej scéne, uvádzame koncerty, nové albumy a nezabúdame na vzácne výročia a jubileá. Džezový kalendár poskytuje informácie o zaujímavých podujatiach. Chceme takíto ostať aj v budúcnosti.

Vstupujeme do ôsmeho roku existencie našej relácie, v ktorej sa onedlho dostaneme k číslu 350 odvysielaných premiér. V tej budúcej vám predstavíme najlepšie svetové albumy za rok 2019, po prázdninovej prestávke je tu ďalšia lekcia Maturity džezového poslucháča, informácie a aktuality z domácej a zahraničnej scény nebudú chýbať.

So želaním spokojnosti a zdravia v novom roku sa na stretnutie na Rádiu Piešťany v nedeľu 12. januára o 20:00 teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav