Arriva do Prahy nejazdí, na trať sa vráti na jar

Už od začiatku roka je pozastavené vlakové spojenie medzi Nitrou a Prahou. Vlak spoločnosti Arriva, ktorý mestá spájal počas uplynulých troch rokov a zastavoval aj v Piešťanoch, znamenal pre cestujúcich z kúpeľného mesta pohodlnú prepravu do oboch smerov. Teraz je však čas na modernizáciu.


Vlakové spojenie Nitry, Piešťan a Prahy fungovalo od decembra 2016. (Autor: https://arriva.sk/)

„Obdobie januára a februára, keď linku využíva menej cestujúcich, venujeme stabilizácii nášho vozového parku, vykonaniu potrebnej údržby a doplneniu vlakovej flotily. Predaj cestovných lístkov sme pozastavili. Cestujúcim, ktorí si už lístok na vlak s odchodom po 30. decembri zakúpili, peniaze vrátime. Cestujúcim sa za obmedzenie ospravedlňujeme,“ povedala Petra Helecz, riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločností ARRIVA na Slovensku.

Vlakové spojenie Nitry, Piešťan a Prahy fungovalo od decembra 2016, a kým spočiatku jazdil jeden vlak v každom smere počas pracovných dní a dva počas víkendov, koncom minulého roka boli spoje posilnené na dva vlaky v každom smere denne. Aktuálne je spojenie nahradené autobusmi.

V prípade akýchkoľvek otázok súvisiacich s vrátením cestovných lístkov a zaplateného cestovného je potrebné kontaktovať zákaznícke centrum Arriva v Českej republike telefonicky na čísle +420 725 100 725 alebo e-mailom na info@arriva.cz.

Z Piešťan sa vlakom do hlavného mesta Českej republiky dostanete aj v súčasnosti bez prestupu, no využiť musíte inú trasu aj iného prepravcu. Spoločnosť RegioJet 15. decembra 2019 predĺžila svoju medzinárodnú vlakovú linku Praha – Brno – Bratislava cez Trnavu, Piešťany a Trenčín do Žiliny. Podľa hovorcu Holdingu Student Agency a RegioJet Aleša Ondrůja jeden pár vlakových spojov odchádza ráno okolo šiestej zo Žiliny v smere Bratislava, Brno, Praha, v popoludňajších a večerných hodinách potom prichádza v opačnom smere.

Pre cestujúcich z Piešťan to znamená, že vlak do Prahy z kúpeľného mesta odchádza o 7.26 h, pričom cesta trvá 5 hodín a 16 minút. Z Prahy prichádza do Piešťan o 19.57 h, pričom táto jazda trvá približne štyri a pol hodiny.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav