V tradíciách treba pokračovať

Prelom rokov, Vianoce či obdobie medzi sviatkami býva často spojené s rôznymi vyhodnoteniami, galavečermi, stretávkami i podujatiami, ktoré majú práve v tomto období dlhoročnú tradíciu. A takých máme niekoľko aj v Piešťanoch, no nedá mi spomenúť najmä dve, ktoré majú viac než 50-ročnú tradíciu.

Prvou je veľmi populárny Silvestrovský beh, ktorý píše svoju históriu od roku 1965 a koniec roka v Piešťanoch si bez neho už ťažko predstaviť. Ak som správne hľadal, ide o najstarší cestný beh tohto druhu na Slovensku aj v Európe. Podujatie sa každoročne teší veľkej obľube medzi bežeckými nadšencami a nebolo to inak ani naposledy, keď sa ho v rôznych kategóriách zúčastnilo takmer 350 bežcov. Tradície si je treba ctiť, dodržiavať a pokračovať v nich. Hoci nie som aktívny bežec, veľmi ma teší, že takáto akcia patrí k zime v kúpeľnom meste už dlhé roky.

Druhým, dokonca ešte starším a pre mňa veľmi sympatickým podujatím, je Štefan Cup. Ten 26. decembra 2019 zaknihoval dokonca už svoj 66. ročník. Futbalový zápas, v ktorom dlhé roky hrajú proti sebe bývalí úspešní plavci, vodnopólisti či ďalší športovci z Piešťan rozdelení do družstiev domácich a exilu. Okrem športovej stránky je nemenej dôležitá tá spoločenská a pre mňa je veľmi sympatické, že členovia Štefan Clubu si každoročne nájdu na druhý sviatok vianočný čas a zúčastňujú sa tohto pekného podujatia, či žijú v Piešťanoch, v okolí, alebo v ďalekom zahraničí. Šport má baviť, spájať a tvoriť priateľstvá – to má v tomto prípade najväčšiu hodnotu.

Na záver mi, vážení čitatelia, dovoľte, aby som vám do roku 2020 poprial len to najlepšie, nech je pre vás tento rok úspešnejší než ten minulý. Športovcom špeciálne hlavne veľa zdravia, motivácie, chuti a úspešných výsledkov, nech máme byť v Piešťanoch na koho hrdí. A taktiež pre tých, ktorí možno nie sú veľmi športovo aktívni, začať nie je nikdy neskoro a začiatok roka je vždy správnym časom dať si predsavzatia. 

Tomáš Horký

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava