Podpálil auto, horieť začal aj dom, skončil v rukách polície

Požiar úmyselne zapáleného auta sa rozšíril až na bytový dom v Trebaticiach. Polícia muža, ktorý je podozrivý z podpálenia auta, vypátrala a obvinila. Ešte v júli nadránom, na základe objednávky, podpálil páchateľ osobné auto Škoda Superb, ktoré bolo zaparkované v obci Trebatice.


Páchateľ auto polial horľavinou na dvoch miestach, pričom požiar sa rozšíril až na bočnú stenu bytového domu (Autor: KrPZ Trnava)

Auto polial horľavinou na dvoch miestach, pričom požiar sa rozšíril až na bočnú stenu bytového domu. Majiteľovi auta spôsobil, v tom čase neznámy páchateľ, škodu vyše 10 tisíc Eur a majiteľom bytového domu vyše 43 tisíc. Polícii na základe získaných informácií a aj pomocou kamerových záznamov v obci, sa podarilo ustáliť osobu páchateľa.

Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu poškodzovania cudzej veci 46 ročného Dušana z Piešťan. Polícia podozrivého recidivistu zadržala a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie z dôvodu, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti a vyhýbať sa trestnému konaniu.

„Na prípade ďalej pracujeme a nevylučujeme vyvodenie trestnej zodpovednosti aj voči ďalším osobám. V prípade uznania viny, hrozí, za konanie z osobitného motívu (na objednávku), ktorým bola spôsobená značná škoda, odňatie slobody na tri až osem rokov,“ informovala trnavská policajný hovorkyňa Martina Kredatusová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek