Čajky v Liepāji s cieľom vybojovať čo najlepšiu pozíciu do play-off EWBL

Rok 2020 začne pre Piešťanské Čajky pekne zostra aj na medzinárodnom poli. Basketbalistky z kúpeľného mesta sa od 9. – 11. Januára predstavia na poslednom turnaji A-skupiny v lotyšskej Liepaji, kde sa rozhodne o ich konečnom umiestnení v základnej časti a následnom nasadení do štvrťfinále play-off.

Čajky čakajú posledné dva zápasy v základnej časti EWBL. (Autor: Laco Duračka)

Piešťanské basketbalistky už majú istý postup do play-off, keď z doterajších piatich zápasov štyri vyhrali. V olympijskom centre lotyšskej Liepaje sa najskôr v piatok stretnú s holandským tímom Orange Lions (15:30) a v sobotu si zmerajú sily s domácou Liepajou (18:00).

Práve tieto dve posledné stretnutia rozhodnú o ich konečnom umiestnení v A-skupine a následnom nasadení do štvrťfinále play-off. V ňom podľa umiestnenia narazia na súpera z B-skupiny podľa kľúča 1-4, 2-3, 3-2, 4-1. Štvrťfinále sa následne bude hrať formou dvojzápasu doma-vonku, kde o postupujúcom do Final Four bude rozhodovať celkové skóre dvojzápasu.

„V Lotyšsku nás nečaká nič jednoduché. Holandský tím Orange Lions je veľmi silný, hráčky hrajúce v tomto projekte sú členkami ženskej reprezentácie holandska i výberu do 23 rokov. Aktuálne majú v tabuľke rovnakú bilanciu ako my. Takže to vyzerá, že sa spolu pobijeme o druhé miesto v skupine. Liepaja je síce až predposledná, no majú svoju kvalitu a navyše budú v domácom prostredí. Nič to však nemení na tom, že na turnaji chceme uspieť a vybojovať si tak čo najlepšiu pozíciu do štvrťfinále play-off. Tešíme sa na kvalitnú medzinárodnú konfrontáciu, je to vyvrcholenie skupinovej fázy tejto súťaže, “ povedal tréner Čajok Richard Kucsa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela