Stromčeky pred vyhodením odzdobte

Mnohí ľudia už po Troch kráľoch odkladajú vianočnú výzdobu a zbavujú sa aj vianočných stromčekov. Ako však tie živé vyhadzovať správne? Dbajte na to, aby boli poriadne odzdobené.

Stromčeky bez ozdôb budú zvážať pracovníci Služieb mesta Piešťany. Foto: Supa

Väčšinou sa vianočné stromčeky nezvážajú do žiadnej zoologickej záhrady, ako sa mylne traduje. Zabudnuté háčiky by mohli zvieratám spôsobiť nepríjemné zdravotné ťažkosti. Stromčeky nie je vhodné ani páliť v domácich krboch. Usadeniny môžu v komíne spôsobiť požiar. A živý stromček nepatrí dokonca ani do kontajnera.

Čo s ním teda spraviť? Uložiť by ste ho mali vedľa smetných nádob. „Stromčeky po sviatkoch zvážame my, Služby mesta Piešťany, od stanovíšť odpadových nádob. Musia byť zbavené všetkých sladkostí, ozdôb, obalov, háčikov a podobne, aby mohli byť podrvené a odvezené do kompostárne na zhodnotenie ako bio odpad,“ upozornila riaditeľka služieb mesta Hana Dupkaničová.

Stromčeky teda nebaľte do žiadnych igelitov, len jednoducho uložte vedľa kontajnera, odkiaľ ich pracovníci v najbližších dňoch a týždňoch budú zvážať.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila