Alkohol v krvi z nikoho „superhrdinu“ neurobil

Hneď po Novom roku polícia alkohol za volantom zistila pätnástim vodičom a šiestim cyklistom. Ôsmim vodičom namerali alkohol nad jedno promile a rok 2020 začnú v trestnom registri s úmyselným trestným činom.

(Autor: KrPZ Trnava)

Začiatok tohto týždňa namerali policajti prvých rekordérov. Na sviatok Troch kráľov, krátko po polnoci havaroval v obci Chtelnica 42 ročný vodič. VW Passat napasoval s takmer tromi promile do zaparkovaného auta Škoda Octávia a potom ešte do ďalšej Škodovky. V dychu mu policajti po tomto výkone namerali 1,20 a neskôr 1,36 mg/l alkoholu v dychu. Ďalšieho vodiča zastavili v obci Šajdíkové Humence, ktorý si veselo jazdil po dedine a v dychu mal viac ako 2 promile alkoholu v dychu.

Na svoju jazdu bude určite spomínať aj 32 ročná Skaličanka. S autom Škoda Fábia sa rozhodla v skorých ranných hodinách cúvať. Nejako jej to nevyšlo a cúvanie ukončila potom, čo ju zabrzdili plechy na aute BMW. Cúvanie vzdala a presunula sa na iné miesto. Spokojná sama so sebou vystúpila a išla domov. Policajti ju vzápätí podrobili dychovej skúške, pri ktorej jej namerali 2,79 promile alkoholu v dychu.

Vo všetkých troch prípadoch policajti osoby obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a na verdikt súdu si počkali v cele policajného zaistenia. Zákon stanovuje v týchto prípadoch trest odňatia slobody až na 1 rok.

Ak chcete popíjať, na svoje super schopnosti za volantom radšej zabudnite. Realita po nehode býva potom nekompromisná.

Jazdite s rozumom!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel