Trnavská vodárenská zvýšila ceny vody aj stočného

  • Spravodajstvo / Región
  • 7. januára 2020, 16:32

Trnavská vodárenská spoločnosť zvýšila od 1. januára ceny za pitnú vodu, ako aj ceny za odvádzanie a čistenie odpadovej vody (stočné). Úrad pre reguláciu sieťových odvetví rozhodol o zvýšení ceny vody na 0,8939 eura za meter kubický a stočného na 1,3796 eura za meter kubický. Domácnosť so spotrebou vody 100 metrov kubických za rok zaplatí po novom za vodu a stočné približne o 3,60 eura viac ako vlani. Na zvýšení sa podieľa hlavne stočné, cena vody vzrástla len minimálne.


Trnavská vodárenská spoločnosť . (Autor: vd)

Hlavným dôvodom na zvýšenie cien bola podľa Trnavskej vodárenskej spoločnosti výrazná zmena ekonomických parametrov, z ktorých vychádzali doterajšie ceny za výrobu a dodanie pitnej vody a za odvádzanie a čistenie odpadovej vody. „Nárast oprávnených prevádzkových nákladov vznikol predovšetkým z dôvodu nárastu nákladov na dodávateľské opravy v dôsledku zvýšenej náročnosti opráv a údržby vodárenskej infraštruktúry a nárastu osobných nákladov,“ píše vo svojom rozhodnutí Úrad pre reguláciu sieťových odvetví. Za osobnými nákladmi možno podľa tohto rozhodnutia vidieť predovšetkým zvýšenie miezd tak, aby dosiahli úroveň priemernej mzdy v hospodárstve SR.

Trnavská vodárenská spoločnosť so sídlom v Piešťanoch je dominantným dodávateľom pitnej vody prostredníctvom verejného vodovodu a prevádzkovateľom kanalizácie v okresoch Trnava, Piešťany a Hlohovec. Jej akcie vlastní 98 miest a obcí regiónu, najväčším akcionármi sú mestá Trnava a Piešťany. Spoločnosť spravuje približne 780 kilometrov vodovodnej a 580 kilometrov kanalizačnej siete.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav