Sviatky v znamení výjazdov k nehodám i k ohňu

Nielen piešťanskí, ale aj vrbovskí hasiči mali počas sviatkov pohotovosť. Riešili viacero výjazdov, pričom ten spoločný – požiar skládky v Šípkovom – likvidovali na prvý sviatok vianočný.


Biela dodávka narazila v piatok 3. januára do zvodidiel na diaľnici. (Autor: KR HaZZ Trnava/FB DHZ Vrbové)

V pondelok 23. decembra 2019 na Banke hneď za Krajinským mostom vyvrátil silný vietor strom. Pretože bol nebezpečne naklonený nad cestu, hasiči ho popílili a odstránili zo svahu.

Výjazd mali aj na Vianoce, keď sa v Dubovanoch zrazili tri škodovky – Octavia, Fabia a Superb. Poškodili plynovú prípojku, dopravnú značku, radarový semafor ba i rodinný dom, prasklinu mal až do výšky dva metre. Hasiči poskytli zranenej osobe prvú predlekársku pomoc, potom odovzdali zraneného záchranárom. Na autách vykonali protipožiarne opatrenia a vytečené prevádzkové kvapaliny posypali sorbentom.

Červený kohút nespal ani na prvý sviatok vianočný. V Šípkovom mala podľa ohlasovateľa horieť okolo piatej popoludní skládka dreva a zajačník za rodinným domom. Zasahovali tam piešťanskí aj vrbovskí hasiči. Našťastie išlo len o požiar uskladneného palivového dreva. Hasiči ho zlikvidovali cé-prúdom vody a potom sa členovia DHZ Vrbové pustili do rozoberania dreva a dohasili skryté ohniská.

V sobotu 28. decembra večer vyrážali piešťanskí hasiči do obce Prašník, kde odstránili z cesty menší konár, ktorý prekážal v premávke.

Na Krajinskej ceste v Piešťanoch sa vo štvrtok 2. januára ráno stala dopravná nehoda osobného auta značky Chevrolet s cyklistom. Bolo to na priechode pre chodcov a cyklistov. O zraneného cyklistu sa postarali záchranári, hasiči označili miesto nehody kužeľmi, čiastočne bol blokovaný jeden jazdný pruh.

V ten istý deň popoludní spadlo v lokalite Tlstá hora za Vrbovým zo stromu dieťa, ktoré tam bolo v sprievode rodičov. Privolaní záchranári sa až k miestu nehody nemohli dostať, preto tam vyrazili na štvorkolke hasiči. Tí chlapčeka stabilizovali a odovzdali záchranárom.

V piatok 3. januára ráno narazila dodávka na diaľnici D1 pri Pečeňadoch do zvodidiel. Vodič na šmykľavej ceste zdemoloval prednú časť, našťastie nič vážnejšie sa mu nestalo. Hasiči na aute vykonali protipožiarne opatrenia a odtlačili ho na krajnicu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava