Kanoista Rusnák sa bude pripravovať s trojnásobným olympijským víťazom

Tesne pred Vianocami sme ešte stihli vyspovedať Mateja Rusnáka, úspešného piešťanského kanoistu, ktorý pre web Canoe.sk prezradil viac o svojich plánoch v zimnej príprave i nadchádzajúcej vodáckej sezóny.

Príprava kanoistu Mateja Rusnáka je v plnom prúde. © Canoe.sk

„S uplynulou sezónou nie som veľmi spokojný. Nepodarilo sa nám splniť ciel, čo bola miestenka na olympijské hry Tokio 2020. Stále som ale veľmi motivovaný a odhodlaný splniť si svoj sen a podriaďujem tomu úplne všetko. Čaká ma ťažký začiatok roka a tak isto aj sezóna,“ povedal na úvod Matej Rusnák, ktorý funguje v oddiely VŠC Dukla Banská Bystrica.

Piešťanec Matej Rusnák patrí k elitným slovenským kanoistom, ktorý sa aktuálne nachádza v prípravnom období na blížiacu sa sezónu. „Príprava na nasledujúcu sezónu je už v plnom prúde. Na jeseň som absolvoval sústredenie v Španielskej Seville, kde som okrem mladého kolegu z Trenčína Petra Stolárika, trénoval spoločne aj so Španielmi. Potom som bol tri týždne na Floride, kde som sa pripravoval s nemeckou skupinou kanoistov. Bol to pre mňa veľký zážitok a nová skúsenosť. Verím, že ma spolupráca s nimi posunie vpred a v nasledujúcej sezóne sa mi podarí uspieť,“ priblížil M. Rusnák a zároveň pokračoval o ďalších detailoch a plánoch na prípravné obdobie v roku 2020: „Túto zimu ma žiaľ nečaká žiadne sústredenie na horách, čo ma mrzí, pretože mám veľmi rád zimu a bežky. No s trénerom Hagarom mladším sme zvolili sústredenie na vode už 8. januára, kedy pôjdem do Sevilly naberať prvé novoročné kilometre spolu s kolegami z Dukly. Vo februári sa budem pripravovať opäť na Floride a v marci v talianskej Sabaudii s nemeckou reprezentáciou na čele s trojnásobným olympijským víťazom Sebastianom Brendelom.“

Zdroj: Canoe.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav