Pre spoločnosť Marelli chystajú administratívne priestory

  • Spravodajstvo
  • 31. decembra 2019, 10:00

Mesto Trnava pripravuje v dvoch svojich historických budovách v centre administratívne priestory pre spoločnosť Marelli, ktorá plánuje zriadiť v Trnave svoje stredoeurópske servisné centrum. Za rekonštrukciu priestorov zaplatí radnica viac ako 560 tisíc eur, Marelli Kechnec Slovakia má na priestory podpísané nájomné zmluvy najmenej na dva roky. Marelli patrí k najväčším výrobcom technológií a komponentov pre automobilový priemysel na svete.


Siedmy najväčší výrobca automobilových komponentov na svete je pripravený vytvoriť v Trnave stovky vysokokvalifikovaných pracovných miest. (Autor: FB MARELLI)

Rekonštrukcia priestorov na Hlavnej 5 bude stáť radnicu 415 tisíc eur, Marelli tu má zazmluvnený prenájom 1. a 2. poschodia za 75 tisíc eur ročne. Rekonštrukcia rohového domu na Trojičnom námestí 11 bude stáť 150 tisíc eur, pričom nájomné prekročí 35 tisíc eur ročne. Administratívne priestory bude mať k dispozícii v prvých mesiacoch budúceho roku.

Mesto Trnava schválilo prenájom priestorov pre Marelli cez inštitút osobitného zreteľa. Ten spočíva v tom, že ako strategický investor ponúkne vyššiu pridanú hodnotu v podobe vytvorenia nových pracovných pozícií. Spoločnosť však vytvorenie svojho centra v Trnave zatiaľ oficiálne nepotvrdila.

Ak sa Marelli, popredný svetový výrobca technológií a komponentov v automobilovom priemysle, definitívne rozhodne pre Trnavu, vytvorí stovky vysokokvalifikovaných pracovných miest so zameraním na financie, nákup, ľudské zdroje, IT, manažment dodávateľských reťazcov a podporu predaja. Podľa viceprezidenta pre ľudské zdroje Tomáša Remenára bude mať Marelli v Trnave záujem o ľudí s rôznymi skúsenosťami a vzdelaním, od vysokokvalifikovaných až po tých, ktorí chcú ešte len naštartovať svoju kariéru po skončení strednej školy. Spoločnosť im ponúkne kvalifikovanú a dobre platenú prácu.

Marelli má 170 výrobných závodov a centier výskumu a vývoja v Európe, Japonsku, Amerike, ázijsko – tichomorskom regióne. Centrály má v Saitame v Japonsku a v Corbette v Taliansku.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela