Silvestrovské kúpanie na Čerenci – náročné, ale super!

  • Piešťanský týždeň / Nezaradené / Spravodajstvo / Ostatné športy / Región
  • 30. decembra 2019, 09:57

Poslednú decembrovú nedeľu si vrbovskí otužilci zapamätajú na celý život. Spolu s kolegami z Brezovej pod Bradlom a Piešťancami začali písať históriu povianočného silvestrovského otužileckého kúpania na Čerenci.


Nadšenie a adrenalín: Vrbovské ľadové medvede vo vodách Čerenca. (Autor: Lenka Vrábliková)

Nultý ročník Silvestrovského otužileckého kúpania na Čerenci vo Vrbovom sa konal v naozaj chladnom počasí, keď zmrznutejší ľudia radšej ani nevystrčili nos spod periny. Ale vrbovské Ľadové medvede dokázali mnohých kamarátov naštartovať tak, že nechali hodovanie a prišli ich povzbudiť. A nielen ich. „Nultý ročník ročník Silvestrovského otužileckého kúpania na Čerenci vo Vrbovom sa konal za účasti domácich Ľadových medveďov Vrbové a priateľov z Brezovej, ktorí si hovoria Otužilci spod Bradla a tiež priateľov z Piešťan. Sĺňavské žraloky prišli v počte 13! Samozrejme, bolo to aj za nečakanej podpory našich rodín, priateľov a obyvateľov Vrbového a priľahlých obcí,“ uviedol pre Piešťanský týždeň Ľadový medveď z Vrbového, Miroslav Halama, ktorý je tiež darcom krvi. Má na svojom konte 65 odberov. Teplota vody v ten deň bola 1°C, vonku bolo okolo nuly , ale pocitovo aj múnus štyri a ponor vykonali otužilci v trvaní päť až šesť minút. „V nedeľu bolo veľmi ťažké počasie,“ dodal M. Halama.

(vd), foto Lenka Vrábliková

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila