Starý nábytok patrí na zberný dvor

Mnohí si v čase Vianoc urobia radosť výmenou domáceho zariadenia. Súčasťou toho by však mala byť aj správna, voči a ostatným ľuďom okoliu ohľaduplné vyhadzovanie toho starého.

Na Vážskej sú po sviatkoch odstavené kusy nábytku. Foto: am

Odpad, ktorý je umiestnený vedľa kontajnerov je vnímaný ako čierna skládka. Takým spôsobom ho napokon pracovníci aj odvážajú, čo znamená, že je zvlášť fakturovaný a platíme ho všetci z mestského rozpočtu.

Starý nábytok, ale aj iný nadrozmerný či prebytočný separovaný odpad je možné odniesť do zberného strediska. To bolo počas sviatkov štandardne otvorené. Zavreté bolo iba v piatok 27. a dnes, teda v sobotu 28. decembra.

Zberný dvor bude otvorený opäť v pondelok 30. decembra. Otváracie hodiny sú stanovené počas pracovných dní od 6.30 do 18.30 h s tým, že medzi 10.30 až 11.30 h je obedná prestávka. V sobotu bude otvorené od 8.00 h do 13.00 h a v nedeľu zatvorené. Pri dovoze smetí potrebujete svoj občiansky preukaz s trvalým pobytom v meste Piešťany, aby od vás mohli bezplatne prevziať odpad.

Odovzdať tu môžete papier, plasty, sklo, viacvrstvové tetrapakové obaly, nebezpečný odpad ako batérie, akumulátory, žiarivky, farby, odpadový olej, tiež elektroodpad ako chladničky, práčky, televízory, počítače, tlačiarne, a iné spotrebiče, ďalej biologicky rozložiteľný odpad (tráva, lístie, konáre), železo, kovy a veľkoobjemový odpad, teda starý nábytok, koberce, matrace, drevo a ostatný zmiešaný, nevytriedený, prípadne znečistený odpad.

V prípade drobného stavebného odpadu za odovzdanie zaplatíte 0,015 za kilogram. Drobný stavebný odpad vzniká napríklad pri výmene sanitárnej techniky, obkladov, dlažieb, podlahových krytín, pri výmene strešnej krytiny, výmene okien, dverí, pri opravách fasád, stien, omietok, odkvapových a odtokových zvodov, alebo z maliarskych a natieračských prác.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava