Šuhajdy plnené Salkom

  • Piešťanský týždeň / Recepty / Nezaradené / Kultúra a spoločnosť / Piešťany
  • 22. decembra 2019, 10:00

Vianočné sviatky sa pomaly blížia a asi len málokto si ich vie predstaviť bez chutných, medom a škoricou voňajúcich srdiečok, hviezdičiek a anjelikov. Medovníčky, linecké koláčiky, medvedie labky, vanilkové rožky či šuhajdy – to je slovenská klasika, ktorá by nemala chýbať na vianočnom stole.


Šuhajdy (Autor: vd)

Potrebujeme:

1 Salko, 120 g nadrobno posekaných orechov, 150 g posekaných hrozienok, vanilkový cukor, 100 ml rumu

Poleva: 200 g čokolády na varenie, 60 g Cery

Príprava:

Orechy a hrozienka posekáme nadrobno. Salko vylejeme do misy. Pridáme posekané hrozienka, orechy, vanilkový cukor a rum. Premiešame. Nad parou rozpustíme čokoládu s Cerou.

Na dno papierového košíčka dáme kávovú lyžičku čokolády. Necháme trochu zatuhnúť a potom dáme orechovo-salkovú plnku. Zalejeme čokoládou a podľa predstavy ozdobíme. Môžeme použiť klasickú veľkosť papierových košíčkov. Ja som však robila takúto mini verziu – bola to trochu prpľavá práca, rozhodne však stála za to.

0 Shares

Najnovšie správy

Tavos (Trnavská vodárenská spoločnosť) hlási zajtrajšiu (16.1.) odstávku pitnej vody v obciach od Piešťan smerom na Veľké Kostoľany. Odstávka postihne…
  • 15.01.2025, 18:24
  • Piešťanský týždeň / Piešťany / Spravodajstvo / Región
Cyklotrasa medzi Novým Mestom nad Váhom a Trenčínom pri Veľkých Bierovciach je od stredy 8. januára uzatvorená z dôvodu realizácie…
  • 16.01.2025, 00:01
  • Spravodajstvo
Pomôžte nájsť vinníka, ktorý z miesta nehody ušiel! Dopravní policajti vyzývajú verejnosť o pomoc pri objasňovaní nehody, ktorá sa stala…
  • 15.01.2025, 14:26
  • Polícia pátra / Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 16. januára. Meniny má Kristína. Narodeniny oslavuje piešťanská plavkyňa Martina Moravcová.
  • 16.01.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 16. januára 2025
Meniny má Kristína, zajtra Nataša