Podmanivý adventný koncert so zvonkohrou a vianočnými piesňami

  • Piešťanský týždeň / Nezaradené / Kultúra a spoločnosť / Piešťany / Spravodajstvo
  • 21. decembra 2019, 08:00

Adventný koncert v piešťanskom Kultúrno-spoločenskom centre Fontána mal nielen výnimočnú slávnostnú atmosféru, ale Zvonkohru detí z Košarísk-Priepasného prišla predstaviť publiku farárka evanjelického zboru Zuzana Durcová. Deti po prvýkrát vystupovali s veľkými koncertnými umelcami – operným spevákom Ivanom Ožvátom a jeho kolegyňou, pôvabnou sopranistkou Lenkou Šimkovou.


Zvonkohru detí z Košarísk-Priepasného prišla predstaviť publiku farárka evanjelického zboru Zuzana Durcová. Deti po prvýkrát vystupovali s koncertnými umelcami - operným spevákom Ivanom Ožvátom a pôvabnou sopranistkou Lenkou Šimkovou. (Autor: Viera Dusíková)

V úvode zaželal pekný a pokojný tretí adventný týždeň a na zapaľovanie sviece pozval prítomných primátor Peter Jančovič. V podobnom duchu sa nieslo i prianie riaditeľky mestského kultúrneho strediska Marty Jurčovej. Potom už nasledoval samotný kultúrny zážitok. Piesne, ktoré patria do svetovej klenotnice krásnych vianočných songov, ale aj podmanivé rozprávkové motívy, sa striedali so skladbami pre zvonkohru, ktorú dirigoval Vladimír Húska. Zvonkohra bola taká čarovno-nežná, že jej hudobníci si okamžite – a bez slov získali rešpekt publika.

Zvonkohru detí z Košarísk-Priepasného diriguje Vladimír Húska. Foto vd

Operný mág Ivan Ožvát takmer každú z piesní, ktoré zaspieval on či diva Lenka Šimková, mamička troch detí, z ktorých to posledné je zatiaľ bezpečne uložené v mamičkinom brušku, predviedol aj svoje neopakovateľné rečnícke kvality.

Ivan Ožvát a Leka Šimková. Foto Viera Dusíková

Jeho odkaz bol jasný – vážme a ctime si tradície, rodinu a milujme nadovšetko svoje deti. Potom aj nám bude dané, keď my odovzdáme seba. Záver bol strhujúci, zaznela Tichá noc a publikum si užívalo naozajstnú krásnu a podmanivú adventnú atmosféru. Keď všetci účinkujúci vyšli na pódium, všetci diváci stáli a dlho im tlieskali.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava