Nosnou dopravou má byť vlaková

  • Piešťanský týždeň / Nezaradené / Piešťany / Spravodajstvo
  • 20. decembra 2019, 08:00

Trnavská župa chce dosiahnuť, aby sa železničná doprava stala nosným dopravným systémom v kraji. Po rokovaní s generálnym riaditeľom Železničnej spoločnosti Slovensko Filipom Hlubockým to povedal trnavský župan Jozef Viskupič. Dodal, že k dosiahnutiu tohto cieľa je potrebná spolupráca župy so Železničnou spoločnosťou Slovensko, ako aj so správcom železničnej infraštruktúry, Železnicami Slovenskej republiky.


Ilustr. foto (Autor: vd)

„Sme si vedomí, že ak chceme mať zmysluplnú verejnú dopravu, kde nebudú vedľa seba chodiť poloprázdne vlaky a autobusy, musíme spolupracovať. Chceme v našej župe viac ľudí prepravovať vo vlakoch. Preto musíme hovoriť o skapacitnení železničnej dopravy, pravidelných taktoch, či hlbšej integrácii vlakovej a autobusovej prímestskej a mestskej dopravy,“ povedal Viskupič.

Trnavská župa má záujem byť súčasťou Západoslovenského dopravného integrovaného systému, ktorý by mal zahŕňať Bratislavský a Trnavský samosprávny kraj, čo si bude vyžadovať spoluprácu všetkých dopravcov. Jozef Viskupič a Filip Hlubocký hovorili aj o situácii v Hlohovci, kde by pri plánovanej oprave cestného mosta mala pomôcť posilnená vlaková doprava. Ide o smery medzi Hlohovcom, Leopoldovom a Trnavou. Témou bol tiež ďalší rozvoj vlakovej dopravy smerom do Nitry, či modernizácia základnej infraštruktúry na prestupných staniciach, ako napr. parkoviská, kryté nástupištia alebo stojany na bicykle.

sita

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava