Recept: Medovníkové srdiečka

  • Recepty / Kultúra a spoločnosť
  • 15. decembra 2019, 00:01

Za nami je druhá adventná nedeľa aj pochod čertov. Vianoce sa blížia a k nim tradične patrí pečenie medovníkov. Na medovníčky je množstvo receptov a rád, ako ich uskladniť. V dnešnom recepte si pripravíme zdravší variant medovníkov, ktoré sú na nerozoznanie od klasických.

V dnešnom recepte si pripravíme zdravší variant medovníkov zo špaldovej múky. foto: autor

Suroviny:

450 g špaldovej múky (alebo 225 g bielej polohrubej a 225 g špaldovej)

200 g masla

2 vajcia

250 g medu

1 PL prášku do perníka

1 KL perníkového korenia

1 KL jedlej sódy

1 KL kakaa

olej na potretie plechu

1 rozšľahané vajce na potretie upečených medovníkov

Postup:

V mise najprv zmiešame preosiatu múku so suchými ingredienciami, a to práškom do perníka, perníkovým korením, kakaom a jedlou sódou. Pridáme vajíčka a med. Tieto dve potraviny majú mať izbovú teplotu. Nakoniec pridáme zmäknuté maslo a vymiesime cesto. Urobíme bochník, dáme ho do mikroténového vrecka a vložíme ho na dve hodiny do chladničky.

Potom rozdelíme na menšie časti a vyvaľkáme. Vykrajujeme srdiečka, ktoré ukladáme na vymastený plech. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi štyri minúty. Ešte teplé potierame rozšľahaným vajíčkom.

Dobrú chuť!

Slavomíra Nováková

0 Shares

Najnovšie správy

Podľa aktuálnych informácií v polovici Piešťan nejde prúd. Zasiahnuté su najmä "Staré Piešťany", kde nefunguje ani pouličné osvetlenie. Porucha by…
  • 16.01.2025, 17:22
  • Piešťanský týždeň / Nezaradené / Piešťany / Spravodajstvo / Región
piatok, 17. januára 2025
Meniny má Nataša, zajtra Bohdana