Elektrotechnici ocenili inovatívny prístup modeliek

V uplynulom týždni sa v Elektrárni Piešťany konal jeden z workshopov, ktorého aktérmi boli učitelia Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej. Pre školákov z „mojmírky“ pripravili nielen prezentáciu toho najzaujímavejšieho, čo na tejto škole môže technicky nadané deti zaujať a aké odbory môžu študovať, ale preskúšali ich hravou formou aj ich schopnosť zložiť z množstva drobných častí kompaktné modely.

Žiakom pripravili učitelia zo SPŠE súťaž v skladaní modelov. foto:autor

Školáci pracovali vo dvojiciach, každá z nich dostala Lego-skladačku a podľa návodu v čo najkratšom čase skladali jednoduchú stavebnicu. Šéfom poroty, ktorá rozhodovala o kvalite zostrojenej hračky, bol šéf robotického krúžku na SPŠE Jozef Dragula. Bolo zaujímavé pozorovať, ako sa žiaci s veľkým nasadením a zaujatosťou pustili do práce. „Budeme prihliadať nielen na rýchlosť, ale aj na kvalitu zhotoveného modelu,“ uviedol Dragula.

Ako prví odovzdali svoj výrobok deviataci Oliver Uličný a Filip Mydla. Pretože mládenci odviedli super prácu, v závere interaktívneho podujatia sa postavili na symbolický stupeň víťazov. Po nich si ďalšie dve ceny vysúťažili Petra Cingeľová a Lucia Pavlovičová. Porota ocenila tiež tvorivosť a inovatívny prístup dvojice „modeliek“ Emy Kohútovej a Alexandry Školkovej. Bronzové medailistky totiž improvizovali a vytvorili v záverečnej etape iný, no zaujímavý model. Víťazov odmenili Lego-skladačkami a na záver dvom deviatackym triedam ukázali, ako funguje autonómne autíčko, aj keď nemá toľko slnečnej energie, akú by na svoj chod potrebovalo.

O modeli i náročných súťažiach a úspechoch porozprával svojim mladším kolegom tretiak Andrej Ardon, ktorý im so svojim spolužiakom Patrikom Drahovským predviedol ukážkovú jazdu po dráhe v tvare ležatej osmičky. Učitelia nezabudli pozvať chlapcov aj dievčatá na deň otvorených dverí, ktorý sa na tejto škole chystá v utorok 10. decembra.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava