Najskôr ich okradli, potom obdarovali

V Domove dôchodcov Klas vo Vrbovom sa najskôr stala krádež, keď neznámy páchateľ odcudzil v noci z 2. na 3. decembra pokladňu s finančnou hotovosťou určenou na bežný chod domova, nákup potravín a vianočných darčekov. O tri dni nato prišlo do domova dobro – zavítali tam Mikuláš, čert aj anjel. A tiež členovia Zvonkohry z Košarísk. Tak to býva v živote – zlé sa strieda s dobrým.

V Domove dôchodcov Klas vo Vrbovom sa starkí tešili aj z krídel anjela. foto: FB DD Klas

Starkým rozdal Mikuláš balíčky a hudobníci im odovzdali posolstvo, ktoré ich bude sprevádzať v adventnom i vianočnom čase.

„Napriek nepríjemnostiam, ktoré sa u nás udiali, život v domove pokračuje ďalej. Všetci sa snažíme stíšiť v tomto adventnom období. Snažíme sa vyhýbať krutosti, namyslenosti a nevďačnosti. Snažíme sa potešiť smutných slovkom útechy a pochváliť tých, ktorí si to zaslúžia. Snažíme sa ovládnuť svoje zlozvyky, svoju povahu, svoje správanie a svoj jazyk. A všetci si budeme želať hlavne Božie požehnanie, zdravie, radosť a dobrých priateľov. Do domova prišiel Mikuláš, anjel a čert. Všetkým priniesol ovocie a čokoládu,“ uviedlo vedenie Domova dôchodcov Klas.

Zároveň prosí verejnosť: „Obraciame sa na všetkých, ktorí by mohli finančne prispieť akoukoľvek čiastkou a pomôcť tak prežiť pekné vianočné sviatky v domove Klas. Číslo účtu je SK48 0900 0000 0051 1290 9879 alebo priamo do rúk riaditeľky alebo účtovníčky domova Klas. Za akýkoľvek príspevok vopred ďakujeme.“  

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín