Varion novým šampiónom piešťanskej Topligy

Počas uplynulého týždňa vyvrcholil druhý ročník piešťanskej Topligy v malom futbale. Po stredajších semifinálových zápasoch sa o víťazovi rozhodlo v piatok na Mikuláša. Práve vtedy sme spoznali nového majstra piešťanskej TOP ligy, ktorým sa stal suverénny tím Varion.

Tím Varion dominoval v druhej sezóne Topligy Piešťany. © Topliga

Už pred úvodným výkopom sezóny avizoval tím Varion ambície na TOP ligový titul. Po ohajobe však túžil aj tím FC Cande, ktorý disponoval opäť mladým a dravým kádrom posilneným obrovskou posilou na poste brankára v podobe Martina Rybnikára. Obmenený a oproti prvej sezóne ešte kvalitnejší tím HPN Stars taktiež patril medzi ašpirantov na titul. 365Gym Team psychicky posilnený výbornou prvou sezónou mal po zbabranom finále pobiť sa o vytúžený titul o dôvod naviac a zaostávať nechcel ani tím MVSHLA S.C.

V prvom semifinále sa 365Gym Team postavil proti HPN Stars. Vo veľkom futbalovom predstavení sa tímy celý zápas vzájomne doťahovali. Posledná desaťminútovka však patrila 365Gym Team, ktorý rozhodol o víťazstve v pomere 6:4.

V semifinále tím Varion narazil na MVSHLA S.C., jeden z tímov, ktorý im svojou hrou dokázal robiť problémy. Rovnaký scenár prebiehal a v prvom polčase semifinálového duelu a Varion po ňom vyhrával iba 1:0. Druhý polčas však už naplno rozbehli svoju streleckú mašinu a semifinále vyhrali pomerom 5:1.

HPN Stars na základe tabuľkového postavenia po základnej časti vstupoval do boja o bronz ako mierny favorit. Priebeh zápasu bol napokon veľmi divoký a emócie vybičované. HPN Stars však nakoniec otočil zápas, po penaltách ho zvíťazil 6:5 (2:0) a prišiel si po vytúženú medailu.

365 Gym Team sa prebojoval do svojho druhého finále v druhej sezóne piešťanskej Topligy. V ňom čelil výbornému tímu Varion. Finálový zápas mal vynikajúcu kvalitu a okrem kvalitného futbalu v ňom bolo aj plno zábavy. Po výbornom zápase však Varion nedopustil prekvapenie a po víťazstve 4:2 si odniesol titul TOP liga Piešťany. Varion predvádzal famózne výkony počas celej sezóny a zvíťazil vo všetkých 12 zápasoch tohto ročníka.

Dvaja králi strelcov

Celú sezónu sme boli svedkami aj zaujímavých pretekov o kráľa strelcov. Veľká škoda v podobe zranenia Jakuba Filina, možno by sme mali tieto preteky ešte zamotanejšie. Kanoniermi sezóny Jeseň/2019 sa nakoniec stali Erik Doboš z Varion a Daniel Pyšný z HPN Stars. Obaja zaznamenali v 12 zápasoch zhodne po 25 gólov. Ich priemer na zápas bol na úrovni 2,08 gólov na zápas. Aj v tomto smere boli najlepší v sezóne.

V tejto sezóne bol zlomený rekord piešťanskej TOP ligy pre najvyšší počet vstrelených gólov 1 hráča v 1 zápase. Neuveriteľných 10 gólov zaznamenal Alex Drexler z HPN Stars v zápase proti Čiki Bombaks FC 6.11. v rámci 7. kola.

Najlepším strelcom playoff sa stal Šimon Valachovič, ktorý dokopy v 2 zápasoch zaznamenal 5 gólov, v tom semifinálovom dokonca 4.

Najviac gólov celkovo v jednom zápase padlo 6.11. v dueli 7. kola medzi Čiki Bombaks FC a HPN Stars. Celkovo 25 gólov si obe mužstvá rozdelili obrovským nepomerom, keď HPN Stars zvíťazil 24:1. Tento výsledok je zároveň aj najvyšším gólovým rozdielom v jednom zápase.

Naopak najmenej gólov a to jeden jediný sme videli 31.10. v zápase 7. kola medzi FC Dart a Misfits FC. FC Dart vtedy dokázal zvíťaziť pomerom 1:0.

Najlepším hráčom sezóny Erik Doboš

Každý týždeň sme Vám na instagramovom profile topligapiestany prinášali zostavu týždňa. Do zostavy týždňa sa za 12 týždňov dostalo 46 hráčov (9 brankárov, 37 hráčov v poli). Najčastejšie sa do zostavy týždňa dostal Erik Doboš (7), ktorý sa stal najlepším hráčom sezóny. Z najčastejšie nominovaných hráčov sme poskladali dva All-Star tímy sezóny (v zátvorke počet nominácií do zostavy kola):

1. All-Star tím sezóny: Ján Krajčík (Varion) (2) – Mário Strecký (365Gym Team) (3), Jaroslav Prekop (Varion) (3) – Jakub Filin (HPN Stars) (4), Šimon Valachovič (365Gym Team) (4), Erik Doboš (Varion) (7)

2. All-Star tím sezóny: Martin Rybnikár (FC Cande) (1) – Miroslav Kotula (HPN Stars) (2) – Stefan Nikolič (Slovan Veľké Orvište) (2), Alex Drexler (HPN Stars) (3), Patrik Chudý (FC Cande) (2), Daniel Pyšný (HPN Stars) (3)

Topliga Piešťany

Semifinále:

Varion – MVSHLΛ S.C. 5:1 (Halás 2, Doboš 2, Hikel – Hrutka)

HPN Stars – 365 Gym Team 4:6 (Pyšný 2, Filin, Kotula – Valachovič 4, Čáp, Strecký)

Finále:

Varion – 365Gym Team 4:2 (Zaťovič 2, Pevala, Halás – Valachovič, Strecký)

Súpisky družstiev:

Varion: Hikel, Zaťovič, Fačkovec, Ondris, Pevala, Jurčo, Gažo, Halás, Prekop, Krajčík, Rusnák, Doboš.

365 Gym Team: Octa, Salviany, Javorka, Čáp, Klasovitý, Letko, Strecký, Svetlík, Hazda, Valachovič, Zubčák,

O tretie miesto:

MVSHLΛ S.C. – HPN Stars 5:5, 0:2 na penalty (Korec 2, Khac, Haring, Hrutka – Jakubek 2, Pyšný, Filin, vlastný)

Súpisky družstiev:

MVSHLΛ S.C.: F. Korec, Haring, Hrutka, Kaprál, Klejch, A. Korec, Khac, Rybárik, Szabo, Šiška

HPN Stars: Miklovič, Pyšný, Budka, Černák, Chebeň, Chnápko, Filin, Hanic, Radošovský, Drexler, Jakubek.

Konečné poradie 2. ročníka Topligy: 1. Varion, 2. 365 Gym Team, 3. HPN Stars, 4. MVSHLA S.C., 5. FC Cande, 6. FC Dart, 7. Misfits FC, 8. Slovan Veľké Orvište, 9. DaXtav, 10. Pique Blnders S.C., 11. Čiki Bombaks FC

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel