Založili Spolok filatelistov Imricha Wintera

  • Kultúra a spoločnosť
  • 8. decembra 2019, 10:00

V Piešťanoch sa uskutočnila zakladajúca schôdza spolku filatelistov, ktorý na základe udeleného súhlasu príbuzných nesie v názve meno Imricha Wintera.

Podľa archivovaných historických dokladov zakladateľom prvého filatelistického spolku v Piešťanoch a jeho prvým predsedom bol práve Imrich Winter, brat Ľudovíta Wintera, s ktorým sa významne pričinili o rozvoj kúpeľov a mesta.

Iniciátorom vzniku spolku bol dlhoročný odborne fundovaný filatelista Milan Vančo. Ten zoskupil aktívnych, avšak neorganizovaných priateľov filatelistiky, pre ktorých individuálne rozvíjať svoju záľubu už bolo problematické. Na zakladajúcej schôdzi bol za predsedu spolku jednohlasne zvolený Milan Vančo a za tajomníka Pavol Müller.

Členovia prijali program s cieľom zabezpečovať novinky Slovenskej pošty pre členov spolku, spolupracovať s Mestom Piešťany, Slovenskou poštou, Balneologickým múzeom Imricha Wintera, Spoločnosťou Milana Rastislava Štefánika, Slovenskými liečebnými kúpeľmi Piešťany a občianskym združením ProWinter Piešťany. Tiež chcú vydávať rôzny filatelistický materiál, ako sú korešpondenčné lístky, obálky a príležitostné pečiatky.

V súčasnosti má Spolok filatelistov Imricha Wintera 15 členov, z ktorých dvaja sú zo Srbska. Do svojich radov rád prijme ďalších záujemcov o filateliu.

(mv)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín