Vo Vrbovom otvorili prvé materské centrum

Ešte začiatkom roka vznikla vo Vrbovom online petícia za zriadenie materského centra, ktoré rodičom v mestečku pod šikmou vežou roky chýbalo. Pôvodný zámer vybudovať detské centrum v priestoroch na nádvorí Kúrie Mórica Beňovského síce nevyšiel, ale materské centrum sa napriek tomu stalo realitou. V sobotu 30. novembra otvorili Detský svet Lienočka.

Počas prvého dňa nechýbali v detskom svete maskoti. foto: autor

Maskot Micky Mouse, pirát či lienka – všetci vítali minulú sobotu deti, ktoré sa prišli pohrať do nového detského sveta vo Vrbovom. Na malých návštevníkov tam čakali bábiky, autá, kocky, ale aj šmykľavka s guľôčkovým bazénom. „Dozvedela som sa, že pre rodičov s deťmi v meste nič nie je. Následne som zistila, že bola spísaná petícia za to, aby mesto urobilo niečo pre rodičov. A keďže sa to doteraz nezrealizovalo, rozhodla som sa, že to urobím ja,“ povedala Edita Svoreňová, ktorá materské centrum zriadila.

Do priestoru priniesla niekoľko kusov nábytku, časť hračiek, ktoré už detskými rukami prešli, a časť úplne nových, pribudnúť by mala v najbližších dňoch aj herná konzola.

Za každé dieťa nad osem mesiacov sa bude platiť symbolické vstupné jedno euro, pričom bude platiť na celý deň bez ohľadu na to, či sa bude dieťa hrať niekoľko hodín, alebo príde najskôr ráno a potom popoludní. Tí, ktorí s dieťaťom prídu, si zatiaľ môžu dať kávu alebo zákusok. A ak prídu rodičia s malým bábätkom, k dispozícii je prebaľovací kútik či priestor na dojčenie. Do oddelenej miestnosti sa tiež dajú odložiť kočíky, odrážadlá či bicyklíky.

Detské centrum nebude fungovať ako miesto, kde môžu rodičia svoje deti odložiť na stráženie. Je to miesto, kam v sychravom počasí môžu deti vziať, aby sa zahrali, keď je na vonkajšie ihrisko príliš zima.

V budúcnosti by mali pribudnúť aj rôzne podujatia. „Plánujeme kreatívne kurzy, tvorivé dielne, a potom, samozrejme, výlety, napríklad do ZOO,“ spomenula Svoreňová.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila