Technická škola prevetrala majsterkov

Stredná odborná škola technická v Piešťanoch sa stala po desiaty raz dejiskom Technickej olympiády. Žiaci z Piešťanského okresu – mladší i starší – dokázali vo štvrtok 28. novembra, že vedia nielen technicky myslieť, ale sú aj zruční majsterkovia a vyrobia to, čo im zadávateľ olympiády pripravil. Najviac sa darilo chlapcom zo Základnej školy na Holubyho ulici v Piešťanoch a súťažiacemu z rakovickej školy.

Školáci zhotovovali z dreva škatuľky aj podložky na riad. foto: archív školy

„Tradične sa súťaže zúčastnili žiaci ôsmeho a deviateho ročníka základných škôl, ktorí tvorili A-kategóriu. V nej súťažili vo dvojiciach,“ povedala zástupkyňa školy Daniela Kulíková. Okrem nich súťažili aj ich mladší kamaráti – piataci, šiestaci a siedmaci. Tí tvorili kategóriu „B“ ako súťaž jednotlivcov.

Technická olympiáda mala dve časti – teoretickú a praktickú. V rámci teórie bolo potrebné vyplniť testy s odbornými otázkami. Praktická časť pozostávala zo zhotovenia výrobkov podľa technického nákresu a zadania.

„V tomto ročníku mali súťažiaci A-kategórie za úlohu zhotoviť podľa obrázka z pripraveného materiálu a náradia podložku pod kuchynský riad. Mladší chlapci vyrábali škatuľu na odkladanie drobných predmetov. Žiaci ukázali dobré teoretické vedomosti a praktické zručnosti,“ uviedla Kulíková.

Ocenenie patrí všetkým zúčastneným, ktorí preukázali svoje technické myslenie i praktickú schopnosť riešiť tvorivé úlohy. Nie je to posledná veľká akcia, ktorá sa na tejto škole uskutočnila v tomto kalendárnom roku. Škola otvorí svoje brány už 13. decembra pre verejnosť, kde sa budú môcť záujemcovia dozvedieť aj zaujímavé fakty o duálnom vzdelávaní.

Výsledky kategórie „A“:

1. Mathias Molnár, Martin Ilenčík – ZŠ Holubyho, Piešťany

2. Matej Vulgan, Matej Kršňák – ZŠ M. R. Štefánika, Piešťany

3. Jakub Marcius, Matej Babečka – ZŠ s MŠ Drahovce

Výsledky kategórie „B“:

1. Matej Komárek – ZŠ s MŠ Rakovice

2. Patrik Hlavatý – ZŠ Holubyho, Piešťany

3. Daniel Prekop – ZŠ s MŠ Drahovce

vd

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav