Pri nehode prišiel o život kolobežkár

Policajti vyšetrujú okolnosti dopravnej nehody, pri ktorej došlo k úmrtiu kolobežkára na elektrickej kolobežke.

Vodič na kolobežke išiel v stredu, 4. decembra po ceste smerom od nákupného centra na Ulicu J. Bottu v Trnave. Vodič auta, ktorý išiel pred ním, dával na priechode pre chodcov prednosť 71-ročnej chodkyni. Žena bola asi  v tretine priechodu, keď do nej spoza dodávky narazila kolobežka. Staršia pani spadla a vodič kolobežky zostal ležať bez pohybu na zemi. Podľa predbežnej lekárskej správy mali obe osoby utrpieť zranenia s dobou liečenia do 6 týždňov. 

Po hospitalizácii kolobežkára došlo na druhý deň po nehode k jeho úmrtiu a prekvalifikovala dopravnú nehodu z priestupku v doprave na prečin usmrtenia. 

V súvislosti s novelou zákona o cestnej premávke je osoba na kolobežke nemotorovým účastníkom cestnej premávky. Deti do 15 rokov elektrickú kolobežku na ceste nemôžu používať.  Z dôvodu bezpečnosti však odporúčame, najmú za zníženej viditeľnosti, aby vodiči na elektrických kolebežkách využívali na prepravu najmä cyklochodníky a chodníky ale za predpokladu, že rýchlosťou jazdy nebudú ohrozovať ani chodcov ani cyklistov. Kolobežkár je rovnako najzraniteľnejší účastník v cestnej premávke a treba si uvedomiť, že pri každom pochybení je na ceste v ohrození života.

Krpz

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel