Vďaka bazáru na pomoc poputuje 2400 eur

Medzinárodný klub žien v Piešťanoch opäť zorganizoval tradičný Charitatívny bazár. Jeho štrnáste pokračovanie sa v sobotu 30. novembra uskutočnilo v Elektrárni Piešťany a bolo skutočne bohaté na tovar i dobrú náladu. Výťažok z bazára tento rok poputuje na pomoc deťom a ľuďom s genetickým syndrómom.


Lahodné zákusky všetkých druhov lákali návštevníkov. (Autor: am)

Charitatívny bazár ponúkol návštevníkom mnoho druhov dekorácií, vianočných ozdôb, oblečenia, doplnkov, ale aj kuchynského či iného domáceho zariadenia, ktoré ľudia nosili už tri dni pred začiatkom podujatia. Ženy z klubu tiež vlastnoručne vyrobili množstvo unikátnych výrobkov a nechýbali ani hračky či mimoriadne obľúbený „gastro“ kútik.

Tí, ktorí v chladný deň dorazili do Elektrárne, sa tak zohriali čajom alebo punčom, zajesť si mohli i voňavej kapustnice. Nechýbali zákusky rôznych druhov, pri ktorých sa návštevníkom zbiehali slinky. A nielen konzumáciu, ale aj deň im spríjemnili deti zo základnej umeleckej školy.

Medzinárodný klub žien zorganizoval už 14. ročník bazára, ktorého výťažok poputuje na dobročinné účely, pričom tentoraz pomohli deťom a ľuďom s genetickým syndrómom na renováciu webovej stránky genetickesyndromy.sk. Súčasťou projektu jej inovácie je vytvorenie online bazáru, online video knižnice, zlepšenie siete kontaktov a množstva doplnkových a inovačných prostriedkov. Vytvorí sa efektívnejšie užívateľské prostredie, prístup k viacerým informáciám, k osvete a vznikne bazár so špeciálnymi potrebami, kde si bude môcť komunita navzájom pomáhať.

Alžbeta Žofajová, predsedníčka klubu žien, nám spresnila, že stránku zastrešuje Piešťanec Miroslav Béreš s rodinou, s ktorým sa členky klubu zoznámili už pred niekoľkými rokmi. Jeden z ich knižných bazárov bol totiž zorganizovaný práve na pomoc tejto rodine, aby dcéra Dominika, keďže trpí genetickým syndrómom, mohla absolvovať rehabilitáciu. Tentoraz však výťažok z podujatia nepoputuje tejto rodine, ale pomôže ďalším ľuďom, ktorí s genetickým syndrómom žijú, a to práve prostredníctvom občianskeho združenia a spomínanej webovej stránky.

Ženám sa napokon v sobotu podarilo vyzbierať 2400 eur. „Sme veľmi spokojní a sme radi, že si sem ľudia našli cestu. Prichádzali mladí, starší i celé rodiny,“ skonštatovala na záver Žofajová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav