Stužková, na ktorú nezabudne triedna ani jej chalani

Triedna učiteľka Petra Macháčová zo Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Piešťanoch zrejme nikdy nezabudne na svoju 4. D triedu a jej stužkovú slávnosť.


Trieda 4. D zo Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Piešťanoch s triednou učiteľkou Petrou Macháčovou. (Autor: Andrej Hrušovský)

Triedu tvorí sedemnásť mladíkov a jedna slečna. Ich slávnostný nástup, príhovory vedenia školy, rodičov i žiakov, šerpovanie, stužkovanie, poďakovania a úvodný tanec, ktorý sa nezaobišiel bez slzičiek či dojatia v očiach matiek i otcov, to všetko dávalo len tušiť, aká parádna stužková sa tu začína odvíjať. Bol piatok 22. novembra. Miesto dejiska: piešťanský Semafor.

Nádherne vyzdobené stoly, vo veľkých sklených čašiach biele páperie a pod nimi menšie s prípitkom v rukách budúcich maturantov a ich rodičov i učiteľov, ktorí nielen učia napríklad elektrotechniku, ale aj ako to chodí v živote.

Chalani sa blysli. Predviedli herecké aj moderátorské schopnosti, dokázali improvizovať i zabávať. Ich hostia sa bavili pri scénkach aj módnej šou, keď sa chlapci prezliekli za modelky. Najskôr odohrali, ako by to mohlo alebo ako to vyzerá na (ne)klasickej párty až do bieleho rána, potom dali známu scénku na záchode a azda najväčší úspech malo posledné číslo programu – módna prehliadka. O tom, že všetko na tejto stužkovej bolo tak, ako má byť, že sa všetci dobre zabávali a pochutnali na jedlách aj zdegustovali kvalitné nápoje, ba i zapózovali s rekvizitami, svedčia fotografie, ktoré svojim kamarátom zhotovil ich o rok starší kolega, už absolvent SPŠE Andrej Hrušovský.

Tiež sme sa dozvedeli, že po maturite by chceli pokračovať vo vysokoškolskom štúdiu šiesti žiaci tejto triedy. Michal Nemec, ktorého záľubou je cvičenie s činkami a tiež hry, sa hlási na vojenskú školu. Martina Kováča baví cestovanie a stolný tenis a svoje vedomosti si chce rozšíriť na VUT v Brne. Do Liptovského Mikuláša na Akadémiu ozbrojených síl sa hlási Ján Mihálik. Tento študent vie, ako chutí kulturistika a ešte sa venuje aj stavbárčine.

Jediná spolužiačka – Timea Masrnová, ktorej zošity vraj vyzerajú ako na výstavu, tak nádhernú úpravu v nich má – sa hlási na Žilinskú univerzitu. Iste si tam nájde čas i na svoju záľubu – počúvanie hudby. Posledným nádejným vysokoškolákom z tejto triedy je Mário Šenkárik. Aj on mieri do Žiliny na univerzitu a podobne ako jeho kamaráti obľubuje všetko, čo je spojené s vojenskou technikou.

Želáme štvrtákom z „déčky“, podobne ako i všetkým maturantom, úspešné zavŕšenie štúdia a šťastný krok do života.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava