Po Snehulienke sa predviedli malí tanečníci i speváci

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 4. decembra 2019, 10:00

Najprv si užili predstavenie s motívom rozprávky Snehulienka a sedem trpaslíkov, potom už sami predviedli, čo v nich je. Podujatie Deti deťom s podtitulom Aj my sa vieme zabaviť opäť dalo priestor znevýhodneným deťom zaradiť sa medzi zdravé a stráviť príjemné dopoludnie v piešťanskom kine Fontána.

Snehulienka a Ježibaba boli ako vystrihnuté z rozprávky. foto: (vd)

Do hľadiska zasadli deti v utorok 26. novembra. Ako prvé si užili predstavenie, v ktorom hlavnú postavu – Snehulienku – stvárnila Dáša Moderová. „Hralo sa nám tu veľmi dobre, publikum bolo príjemné, srdečné a pekne reagovalo. Detské predstavenia sú trochu iné, lebo medzi detským divákom a hercom je väčšia interaktivita. No je to aj škola pre nás hercov, tiež sa čosi nové naučíme,“ skonštatovala Moderová, ktorá priznala, že má veľmi rada detské predstavenia a bola by rada, keby na chodilo ešte viac detí. V Snehulienke sa spolu s ňou predviedla Júlia Horváthová, Michaela Kapráliková a Michal Blaho.

Po skončení predstavenia sa deti prezliekli do kostýmov a ukázali tanečné, hudobné i recitačné čísla. Niektoré mali vianočnú tematiku, iné priniesli do Fontány kus svetla a tepla. „Pripravovali sme sa poctivo skoro celý mesiac. Deti to baví, rady vystupujú. Úplne žiaria radosťou a šťastím,“ skonštatovala pedagogička Mária Blašková zo Spojenej školy Vrbové.

Spokojné deti odchádzali z kina aj do piešťanskej školy. „Na tejto akcii sa zúčastňujeme pravidelne, keďže máme v škole integrované deti. Vystúpili deti nielen s poruchami, ale aj zdravé, a spoločne spravili program. Nacvičili básničky o zime, pesničku o Vianociach a dva tance. Trošičku sa mýlili, ale myslím si, že to vôbec nevadí a vyšlo to. Deti sú šťastné, dostali krásne darčeky,“ povedala Viera Mikesková zo Základnej školy F. E. Scherera.

Súčasťou tohto podujatia je výtvarná súťaž. Deti si odniesli diplomy, ceny a ich diela boli vystavené vo foyeri Fontány. „Tieto deti, ktoré máme k dispozícii ako výtvarný materiál, majú veľmi svojský výtvarný prejav. Dokážu zobraziť svoje túžby, nálady alebo rodinné postoje,“ porozprávala Alžbeta Kosková zo Spojenej školy Piešťany.

Prezradila nám i to, že Riško nakreslil svoju rodinu – mamu, otca a štyroch bratov, na čo on súhlasne a s úsmevom pritakával. „Sústavne ich zobrazuje, aj keď máme tému rôznu, vždy tam dá rodinu, lebo sa majú radi,“ doplnila Kosková, pričom pripomenula, že ďalšie deti majú napríklad technické myslenie, tak kreslia samé stroje. „Stačí ich len usmerniť, trošku im porozprávame o danej téme a ony potom kreslia. Niekedy sa to podarí na prvýkrát, niekedy na desiatykrát, ale teší ich to. Baví ich vymýšľať rôzne techniky, niečo iné, tvorivé. Nestačí im dať štetec, farby, to je málo,“ uviedla Kosková, ktorá dodala, že so svojimi žiakmi rada pracuje, lebo sú tvárni. 

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav