Kopaničiari „vypískali“ exposlanca parlamentu Milana Mazureka (ĽSNS)

  • Nezaradené
  • 4. decembra 2019, 08:05

Prevažne mladí ľudia s transparentmi, plagátmi a fotografiami z koncentračných táborov v utorok protestovalo proti mítingu Kotlebovcov – Ľudovej strany Naše Slovensko, ktorý sa konal v Kultúrnom dome Samka Dudíka v Myjave.


Kopaničiari vypískali Mazureka (Autor: mytrencin.sme.sk)

Čítali sa aj mená ľudí z myjavských kopaníc, ktorí sa zúčastnili protifašistického odboja. Zhromaždenie bolo pokojné, časť jeho účastníkov išla aj do sály, kde sa míting konal a pri predstavovaní tam „vypískali“ exposlanca parlamentu Milana Mazureka (ĽSNS).

„Zhromaždenie bolo reakciou na poskytnutie mestských priestorov extrémistickej strane Kotlebovci – ĽSNS. Snažili sme sa takto vyjadriť nesúhlas s názormi, ktoré majú poslanci a členovia tejto strany, ale aj si uctiť množstvo padlých, ktorí položili život za našu slobodu počas SNP, ale ktorí prišli o životy aj počas holokaustu,“ povedal o dôvodoch zhromaždenia Juraj Foltín z iniciatívy Slobodné kopanice. Ľudia kritizovali vedenie mesta za poskytnutie priestorov pre míting strany v kultúrnom dome.

Vedenie mesta Myjava v stanovisku uviedlo, že nemá dôvod nesúhlasiť s komerčným prenájmom priestorov pre riadne zaregistrované politické strany, ktoré sa budú uchádzať o hlasy voličov v blížiacich sa parlamentných voľbách.

Míting v kultúrnom dome aj zhromaždenie proti nemu sa zaobišli bez incidentov.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel