Zhorel stoh slamy, kamión aj balkón

Uplynulý týždeň bol plný rôznych udalostí, najmä v stredu a v piatok mali hasiči plno roboty. Pri Kocuriciach zhorel stoh slamy, v Piešťanoch balkón, na diaľnici kamión, tri nehody boli v Piešťanoch. Dve sa odohrali na tom istom mieste – na križovatke ciest Bratislavská-Krajinská.

V stredu sa zrazili autá na križovatke na Teplickej ulici. Foto: KR HaZZ Trnava

V stredu 27. novembra sa za Kocuricami v smere na Drahovce pri diaľnici rozhorel stoh slamy. K požiaru vyrazili profesionálni hasiči z Piešťan aj dobrovoľní z Drahoviec a Veľkých Kostolian. Vodou ochladzovali okolie, aby sa oheň nerozšíril ďalej. Na mieste potom už ostali iba príslušníci dobrovoľných hasičských zborov, ktorí stoh strážili a po dohorení skontrolovali skryté ohniská.

Budíček okolo štvrtej hodiny v stredu ráno mala majiteľka bytu v Zavretom kúte v Piešťanoch. Prišli tam hasiči aj polícia potom, čo v uvedenom byte malo o dôjsť k výbuchu. Policajti i hasiči nič netušiacu spiacu ženu zobudili, prekontrolovali byt, no nič podozrivé nenašli.

Požiar na balkóne bytu na Brezovej ulici sa rozpútal tiež v stredu 27. novembra. Oheň, ktorý zničil sedenie a zateplenie, hasil pred príchodom jednotky majiteľ. Hasiči už prišli k lokalizovanému požiaru, takže stačilo vedro vody. Strhli aj tlejúce zateplenie a dohasili posledné kúsky fasády. Škodu na majetku odhadli na päťtisíc eur. Pravdepodobnou príčinou bola manipulácia s otvoreným ohňom.

V ten istý deň sa na križovatke ulíc Radlinského a Teplická zrazili autá Suzuki Vitara a Volkswagen Passat. Hasiči poskytli zranenej osobe prvú predlekársku pomoc a odovzdali ju záchranárom. Potom vykonali potrebné opatrenia a odstránili z cesty úlomky z havarovaných vozidiel.

Na diaľnici pred výjazdom z Trenčína na Piešťany mal v piatok 29. novembra smolu kamionista, ktorému sa rozhorel ťahač. Vodiči, ktorí tadiaľ prechádzali, mu pomohli odpojiť náves. Keď na miesto hasiči dorazili, ťahač bol celý v plameňoch. Uhasili ho vysokotlakovým a cé prúdom vody. Škodu na majetku odhadli na 40-tisíc eur.

V ten deň sa stali ešte dve dopravné nehody na križovatke ciest Bratislavská-Krajinská v Piešťanoch. Pri prvej sa zrazili cez obed dve osobné autá Opel Zafira a Citroen Berlingo, pričom jedno ťahalo prívesný vozík. Piesok sa vysypal na cestu. Vozidlá bolo treba zabezpečiť proti požiaru, odtiahnuť, aby nebránili premávke, piesok pozametať. O pár hodín neskôr na tom istom mieste narazila dodávka do osobného auta vraj z dôvodu, že cez priechod prechádzala na červenú chodkyňa, ktorá ale vzala nohy na plecia, keď zazrela búračku. Prvé auto zastalo, druhé nedobrzdilo. Pretože došlo k úniku chladiacej kvapaliny, hasiči vykonali potrebné opatrenia na jej likvidáciu.

Nedeľný vietor spôsobil uvoľnenie plechu na streche domu na Javorovej ulici v Piešťanoch. Hasiči nebezpečný plech odstránili.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav