Objednávky na Mikuláša a Vianoce policajti stornovali, varič „perníku“ skončil vo väzbe

Kriminalisti zadržali variča pervitínu (perník). Záťah mali policajti vopred pripravený a muža prekvapili v jeho dome pred obedom v obci Horná Potôň.


Trochu netypická výbava "cukrára" na výrobu "perníka" (Autor: KrPZ Trnava)

S príkazom na domovú prehliadku policajti prehľadali priestory rodinného domu a všetky okolité objekty. Počas prehliadky našli a zaistili plastové vrecia s obsahom kryštalickej látky a zelenú sušinu. V pivničných priestoroch mal muž uschované viaceré komponenty, prekurzory na výrobu pervitínu, striekačky, váhy, sudy s rôznymi chemickými látkami a iné pomôcky na ich prípravu. Policajti mu všetko zaistili a zaslali na expertízne skúmanie.

Predbežné výsledky časti zaistených látok potvrdili, že v dome mal najmenej 100 jednorazových dávok vyrobeného pervitínu a tie sa pokúsil predať alebo darovať najmenej trom osobám. Policajti muža zadržali a vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Trnave ho na základe dôkazov obvinil z výroby a predaja drog. Zároveň polícia predložila prokurátorovi návrh, aby bol muž z obzvlášť závažného zločinu stíhaný väzobne.

Zákon stanovuje v tomto prípade trestnú sadzbu na 10 až 15 rokov odňatia slobody.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav