Čajkám sa trpezlivosť a poctivá práca začína vyplácať

Piešťanské Čajky majú za sebou veľmi úspešný víkend, keď na domácom turnaji Európskej basketbalovej ligy žien EWBL vyhrali obe stretnutia nad PINNK Pécsi a Horizontom Minsk, čím si už predčasne zaistili postup do play-off.

Piešťanské Čajky už majú istý postup do play-off EWBL. (Autor: Laco Duračka)

„Som veľmi šťastná z predvedených výkonov nášho družstva v dvoch náročných stretnutiach EWBL na domácej palubovke. Kvalita súťaže z roka na rok rastie a nám sa po tretí raz v rade podarilo postúpiť do play-off,“ pochválila tím generálna manažérka Bronislava Borovičková.

Čajky si za posledné dva mesiace prešli veľmi náročným obdobím. Zdravotné problémy, ktoré Čajky postihli na pohode družstva rozhodne nepridali. Tréneri mali často k dispozícii len 6 – 7 hráčok, z ktorých viaceré hrali so sebazaprením. „Zranenia hráčok v takom počte som nezažila ani za mojej hráčskej kariéry. Máme v klube absolútne nadštandardné podmienky, čo sa týka regenerácie a prevencie pred zraneniami. Takisto aj ľudia v realizačnom tíme sú odborníci na vysokej úrovni. Preto sme sa tým podrobne zaoberali, riešili a dospeli len k tomu, že čas a trpezlivosť nám ukáže správnosť nastúpenej cesty,“ uviedla B. Borovičková.

Práve trpezlivosť a poctivá práca sa osvedčili a prinieslo to aj prvé ovocie v podobe úspešného domáceho turnaja EWBL. Na ňom už mali Čajky k dispozícii 10 hráčok, keďže sa do zostavy po dlhej dobe vrátila Katarína Kuniecová – Tetemondová a vôbec do prvých zápasov v sezóne zasiahla aj kanadská pivotka Jessica Lubin. „A presne touto optikou sa pozerám na naše účinkovanie počas uplynulého víkendu v EWBL. Dievčatá sa postupne uzdravujú a vracajú do svojej hernej pohody, hoci náš zdravotný stav stále nie je ideálny a stopercentný. Viaceré hrajú dlhšiu dobu so sebazaprením, no aj to svedčí o správnom charaktere družstva,“ doplnila generálna manažérka.

Čajky príliš času na oddych po turnaji mať nebudú a čaká ich trojica domácich zápasov v rýchlom slede. Už v stredu ich čaká domáci zápas Stredoeurópskej ligy CEWL so silným belgickým družstvom Kangeroes Mechelen. Aktuálne štvrtý tím belgickej najvyššej súťaže len nedávno dokázal zdolať dlhodobo najlepší belgický celok Castors Braine, ktorý je účastníkom ženskej Euroligy. Pre Čajky pôjde vôbec o prvú konfrontáciu s belgickým tímom a rozhodne sa dá očakávať zaujímavý duel, keďže oba celky sú ašpirantami na postup do Final Four CEWL. Hneď na to privítajú v sobotnom extraligovom šlágri na domácej palubovke majstrovský MBK Ružomberok a v stredu 11.12. ďalší duel CEWL so Slovankou MB.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava