Korčuliarska sezóna sa pomaly začína

Rodičia, môžete začať pomaly chystať ľadové korčule. Služby mesta Piešťany opäť pripravujú prevádzku mobilnej ľadovej plochy pri OD Prior.

Verejná mestská ľadová plocha, ktorá dotvárala zimnú atmosféru, už tretiu sezónu po sebe v Piešťanoch nebude. (Autor: red)

Prípravy na montáž klziska začali pracovníci služieb mesta už pred niekoľkými týždňami. Základom je vždy kontrola materiálu a prípadné dokupovanie dielov. Následne proces stavby pokračuje montážou mobilnej plochy, nalievaním vody a jej mrazením. Pracovníci aktuálne dokončujú montáž, pripravená je už aj technika a priestor na prezúvanie.

A ako nám riaditeľka služieb prezradila, prevádzku ľadovej plochy by chceli spustiť na Mikuláša, avšak závisieť to bude najmä od počasia. Keďže v najbližších dňoch majú nočné teploty klesnúť pod bod mrazu, plán by sa mohol vydariť.

Po otvorení ľadovej plochy bude platiť doterajší prevádzkový poriadok. Prístupná bude v pracovných dňoch od 10. do 21 hodiny, cez víkend a počas sviatkov o hodinu skôr, od deviatej. Údržba ľadu bude denne od 12.00 do 13.00, od 15.00 do 16.00 a od 18.00 do 19.00. Na ľadovú plochu je zakázané vstupovať bez korčúľ, rukavíc, so zvieratami, taktiež je zakázané na ľadovej ploche používať puk, loptu, hokejky a pod. Deťom do 6 rokov je povolený vstup len v sprievode osoby staršej ako 18 rokov na korčuliach, pričom počet korčuľujúcich nesmie presiahnuť 50 ľudí. Korčuľuje sa iba v jednom smere.

Prevádzka ľadovej plochy v lokalite OD Prior je oproti tej na Winterovej ulici efektívnejšia a prístupnejšia väčšiemu počtu návštevníkov. V minulých rokoch klzisko okrem rodín navštevovali aj celé triedy zo škôl či škôlok. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav