Ženské herecké esá uvidíte v Dome umenia

V sobotu 30. novembra o 18. hodine uvidíte v Dome umenia azda najznámejšie slovenské herečky, ktoré si v Piešťanoch zahrajú komédiu, kabaret i frašku s pesničkami. Na dosky, ktoré znamenajú svet, prichádza predstavenie s názvom Klimaktérium… a čo?

S tým, čo herečky v predstavení hrajú, sa stotožňujú mnohé diváčky. foto: archív DUP

Trefné bonmoty, postrehy zo života, zábava a relax v podobe postáv, ktoré sú také isté, ako ste vy. Na pódiu zahviezdia mená ako Zuzana Kocúriková – alt. Zuzana Tlučková, Gizka Oňová, Katarína Brychtová – alt. Daniela Kuffelová, Zuzana Vačková – alt. Jeannete Švoňavská, a napokon Jana Valocká.

Hrdinky inscenácie Pamela, Kristína a Žofia sa stretávajú na narodeninovej oslave Mariky – jednej z nich. Aby sa nielen zabávali a rekapitulovali svoj doterajší život, ale aby sa povzniesli nad problémy, ktoré im prináša všedná každodennosť, strata práce, chlapi, ich deti, zdravotný stav a starnutie. Lebo ten údel postretol každú z nich! Tieto hrdinky sa majú rady, ale si aj jedna druhú s chuťou doberajú. Vedia si zo seba vystreliť! Samu seba žiadna neberie príliš vážne. Vzdorujú svojmu osudu. Čím? Humorom a sebairóniou. Nič im nie je sväté. Predovšetkým nie ich vek, vzhľad a váha. Bavia sa a spievajú o neľahkom údele súčasnej ženy.

Podľa hodnotení sa z hľadiska počas predstavení pravidelne ozývajú komentáre diváčok, ktoré sa s dielom stotožňujú a spoznávajú sa v jeho príbehoch. Či sa trafili aj do toho vášho, zistíte v sobotu v Dome umenia. 

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek