A je to – lávka pre peších a cyklistov je uzavretá!

To, čo si ešte pred pár dňami nedokázal nik ani predstaviť, sa stalo skutočnosťou. Lávku pre peších a cyklistov vedúcu ponad Váh popri Krajinskom moste v Piešťanoch dnes uzavreli. Dokedy bude uzávierka trvať, nik nevie povedať, nakoľko nielenže nie je jasné, kedy sa s opravou začne, ale na jej opravu ešte nie sú v mestskej kase vyčlenené peniaze. To musia urobiť až mestskí poslanci na najbližšom zasadnutí zastupiteľstva.


Dnes krátko po 10.00 hod bola lávka pre peších definitívne uzavretá. (Autor: pror)

Podľa dávnejšie spracovaného projektu je na generálnu opravu lávky odhadovaná suma viac ako pol milióna eur. Radnica však vstúpila do rokovania s majiteľmi inžinierskych sietí, ktorí v jej telese majú položené svoje vedenia plynu, elektriny, vody či kanalizácie, a tí by sa mali na financovaní opravy spolupodieľať. Rokovania sú však len na začiatku.

V každom prípade technický stav lávky je mestu známy minimálne od roku 2014, keď zastupiteľstvo prvýkrát na jej opravu vyčlenilo financie. Odvtedy sa však situácia podceňovala a uprednostnili sa iné investičné akcie, kam sa prostriedky vždy presunuli.

Teraz je však stav taký, že statik posúdil lávku ako nebezpečnú. Mesto ju muselo uzavrieť, pretože nemalo inú možnosť, ak nechce ohrozovať životy ľudí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava