Trhy prilákali na námestie tisícky ľudí

Prvé koncerty aj tohtoročný vianočný punč opäť naštartovali v Piešťanoch vynikajúcu náladu, ktorá sa šírila centrom mesta od Námestia slobody cez Winterovu ulicu, kde žiari nádherná jedľa. Celé hlúčiky postávali pri stoloch v tvare vínového suda na námestí, debatovali, popíjali, pochutnávali si na špecialitách a tí, ktorí chceli byť bližšie k pódiu, kde sa od piatka do nedele spievalo a vyhrávalo, sa vlnili, tancovali, tešili z ešte naoko vzdialených, no už všadeprítomných prichádzajúcich Vianoc.

Nielen špeciality pečené na ohni, ale aj lokše šli ako nadračku. foto: SUPA

Tohtoročný program piešťanských vianočných trhov namiešali organizátori z rôznych žánrov hudby, ku ktorým sa dobre zajedajú nielen lokše. Už v piatok, len čo primátor rozsvietil vianočný stromček a deti zo základnej umeleckej školy dotancovali posledný tanček a zahrali i zaspievali poslednú pieseň, sa takmer všetci, ktorí tam boli, popresúvali k stánkom na občerstvenie.

Na pódiu od šiestej hodiny večernej až do ôsmej vyhrávali muzikanti z Bojnej, ich kapela Nová stopa siahla k obľúbenému repertoáru – nechýbal Macek či Ešte si ja pohár vína vypijem. Dav spieval spolu s Bojnancami a vrteli sa aj deti na kolotoči či okolo chalúpky s poštou pre Ježiška. Po tomto koncerte nasledovali vypaľovačky Johnny Cash Revival a v sobotu boli na programe koncerty v podaní Chris Ellys, Gipsy Elegance a českej kapely Lucie & David Koller Cover Band. Vonku fúkal vetrisko, ľudia sa i tak bavili. A náladičku mali vysoko nad bodom mrazu. Nedeľné popoludnie patrilo Dubovanke a jej ľudovým melódiám.

Tento víkend, lepšie povedané, predzvesť víkendu sa začne od podlahy – rezkými tancami a spevmi v podaní najstaršieho piešťanského folklórneho súboru. Striebornica začne svoje vystúpenie v piatok 29. novembra o pol šiestej, potom symbolickú štafetu prevezme Dychová hudba Borovienka, ktorá len prednedávnom nahrala nový album. V sobotu o pol piatej je na programe kapela Fáza, za ňou vystúpi írsky interpret Noel McCarthy so svojou kapelou, k mixážnemu pultu zasadne o ôsmej DJ Vlado a od pol deviatej až do noci bude patriť pódium dynamickým Kubáncom. Predstaví sa Aristarco Perez a Niurka Pita Alvelo.

Prvá adventná nedeľa tento rok padne na 1. decembra. Na vianočných trhoch ju uvedú malí aj veľkí Exallievi Dona Bosca, o štvrtej zapália prvú adventnú sviecu. Nebudú chýbať príhovory primátora a predstaviteľov cirkví. Potom sa pódium roztancuje a rozihrá vystúpením Krakovančeka, piešťanského folklórneho súboru Žito a v závere zaznejú piesne novomestskej kapely Prameň. A určite nebude chýbať ani ich hit Práve v tejto chvíli. Takže ak ste sa práve v tejto chvíli aj vy rozhodli zájsť na Piešťanské vianočné trhy, ostaňte pri tomto dobrom nápade. A v dobrej nálade. 

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava