Krampus chystá ďalšie vzkriesenie, pochod čertov bude ešte väčší

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 27. novembra 2019, 16:57

Pochod čertov pred dvoma rokmi skončil skôr ako vôbec stihol začať. A to na základe argumentov mestských poslancov, ktorí sa predbiehali rôznymi výrokmi, kto ho zakáže skôr. Organizátori tomuto tlaku nepodľahli, pochod vzkriesili a 7. decembra sa bude konať už jeho tretí ročník. Minulý rok na toto podujatie prišlo viac ako 15 000 ľudí, čím sa radí medzi top akcie na území Piešťan.


Minulý rok na podujatie prišlo viac ako 15 000 ľudí (Autor: vianočné trhy)

Krampusáci v celej strednej Európe sú počas novembra a decembra vyťažení naplno, pochody sa konajú v čoraz viac mestách a sú čoraz obľúbenejšie. Piešťany však majú v ich „pracovnom“ kalendári výnimočné miesto.

Vďaka organizátorom a ich tvrdej práci sa stal piešťanský pochod čertov kultovou záležitosťou, ktorú už nemilujú len tisíce návštevníkov z celého Slovenska, ale aj samotní účinkujúci z Čiech, Rakúska, Nemecka a samozrejme zo Slovenska. Na tento ročník sa organizátorom podarilo dotiahnuť neuveriteľných 250 masiek a čarovných bytostí.

Oproti roku 2017, keď podujatiu hrozilo zrušenie, je to niekoľkonásobný nárast. Usporiadatelia teda hovoria o vzkriesení akcie a dúfajú, že nezmyselné zákazy skončili tiež skôr ako začali a podobná situácia sa už viac opakovať nebude.

Ani tentoraz to nebude o strachu, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Najdôležitejšia je dobrá zábava a s ňou spojená prehliadka zručnosti a nápaditosti maskérov. Tento rok ju ešte umocnia koncerty kapiel Helenine oči a Kmeťoband na špeciálnom pódiu, ktoré bude umiestnené na Rázusovej ulici, pred hotelom Satelit. Vystúpenia oboch kapiel budú pre všetkých zdarma.

Podobne ako minulý rok, na krampus je dobré prísť v predstihu a po vlastných. Každý, kto musí prísť autom, by mal využiť parkoviská mimo centra (napríklad pri zimnom štadióne, poliklinike a letisku). Pomôže tak predísť dopravným komplikáciám a bude mať istotu, že na pochod sa dostane včas.

TS Vianočné trhy

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj