Kapitán výberu Piešťan M. Kotula: Latku sme si nastavili vysoko

Výber piešťanskej Topligy je príjemným prekvapením v Superlige, kde je po jesennej časti na prvej priečke tabuľky západnej skupiny. Po tom čo najskôr Piešťanci zdolali doma výber Trenčína sa im podarilo uspieť aj minulý týždeň v Bratislave, kde zvíťazili 7:4.

Kapitán Piešťan Miroslav Kotula ( v zelenom) v jednom zo súbojov zápasu proti Bratislave. © SZMF

„Som veľmi rád za trojbodový zisk. Nepredpokladali sme takýto priebeh zápasu. Išli sme proti bratislavskému výberu s rešpektom. Už sme s nimi hrali dva zápasy, prvý sme remizovali a potom sme s nimi prehrali. V oboch predchádzajúcich dueloch na nás zvolili iné taktiky, tak sme nevedeli, s čím vyrukujú teraz.  Išli sme preto do zápasu opatrne a som rád, že sme vyhrali,“ skonštatoval po zápase kapitán piešťanského výberu Miroslav Kotula.

Piešťanci skončili v minulom ročníku na štvrtej priečke, no tento rok majú súťaž veľmi dobre rozbehnutú a netaja sa najvyššími ambíciami. „My sme si už minulý rok nastavili latku pomerne vysoko. Boli sme nováčikom a dostali sme sa do prvej štvorky. Tento rok by sme chceli určite o niečo lepšie umiestnenie,“ doplnil Kotula.

Piešťancov môže hriať pocit, že prezimujú na prvej priečke západnej skupiny. Sezóna sa však bude rozhodovať v jarnej časti, do ktorej chcú futbalisti z kúpeľného mesta vstúpiť rovnako vo forme. Ako teda bude vyzerať zimná prestávka? „Veľa chalanov z nášho tímu hrá aj veľký futbal na regionálnej úrovni. Teraz bude nejaký mesiac prestávka aj v kluboch a potom začnú prípravy na jarnú časť. My sa pokúsime spraviť zopár tréningov, pretože sme paradoxne spolu ešte netrénovali. Budeme sa snažiť nacvičiť si niečo, aby sme dobre vkročili aj do druhej polovice súťaže,“ zakončil M. Kotula.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek