Úspechy plavcov ŠPK Kúpele Piešťany doma i v zahraničí

Počas uplynulých víkendov sa uskutočnilo množstvo plaveckých podujatí na Slovensku ale aj v zahraničí. Na niekoľkých sa úspešne prezentovali aj plavci ŠPK Kúpele Piešťany.

Lea Chromiaková (uprostred) sa opäť prezentovala vo výbornej forme. (Autor: D. Moravcová)

Olívia Ana Šprláková-Zmorová štartovala počas výjazdu Slovenskej juniorskej reprezentácie na Majstrovstvách Open v Dánsku v termíne 7.-10. novembra, kde plávala v štyroch disciplínach. V reprezentačných plavkách sa jej mimoriadne darilo a najúspešnejšia bola na 400 voľný spôsob a 1500 voľný spôsob, keď prekonala dva slovenské rekordy 14-ročných zaplávanými časmi 4:18,01 a 17: 10,98. V oboch vystúpeniach sa umiestnila na 5. mieste.

V sobotu 16. novembra sa konali v Trenčíne plavecké preteky o Pohár mesta Trenčín, na ktorých zvíťazila celkovo vo finále žiackeho štvorboja na 200 polohové preteky Lea Chromiaková. Na peknom piatom mieste sa umiestnil Jakub Jánsky.

O medailové umiestnenia zabojovala aj Rebeka Buková a na znakových tratiach 200 a 100 sa umiestnila na striebornom resp. bronzovom stupienku. V individuálnom štarte na 100 motýlik sa Lea Chromiaková tiež umiestnila na treťom mieste.

V tom istom termíne bojovali naši mladší a starší žiaci na podujatí v Nových Zámkoch o Pohár Delfína. Najviac úspechov zožala Michaela Mosná, ktorú organizátori dekorovali až v piatich disciplínach. Zlatá, tri strieborné a bronzová medaila sú jej odmenou za bojovné výkony. Na stupienku víťazov sa spomedzi plavcov Kúpeľov ešte umiestnili Mário Stanček, Tomáš Filus a Diana Cisárová.

Na nedeľnom (17. novembra) preteku Plaveckých nádejí sa zúčastnili deti z 13 klubov. V piešťanskom centre Adeli hájilo farby Kúpeľov spolu 23 dievčat a chlapcov. Vybojovali si 36 medailových umiestnení z toho 17 zlatých.

Medzi najlepšími boli Nelly Gáliková, Milica Martinkovičová, Michaela Csenkyová, Eliška Bališová, Kristína Kiralová, Linda Mocháková, Lucia Slámová a Timea Stančeková. Medzi chlapcami boli medzi ocenenými Rastislav Čačík, Samuel Šiška, Filip Kozelka, Matúš Mihálik a Martin Hanuska.

Autor: Radoslav Suchánek

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel