Dekorácia vo fontáne vydržala len dva dni

Keď v piatok 22. novembra slávnostne rozsvietili výzdobu v Piešťanoch, mnohí sa tešili nielen z vianočného stromčeka, ale aj z dekorácií. Pozornosť pútala najmä novinka v „skákajúcej“ fontáne. A to až tak, že nápor obdivovateľov vydržala len dva dni.

Podstatná časť svetielok už nefungovala v sobotu. (Autor: čitateľ)

Rodičia si totiž pomýlili svietiacu dekoráciu s detskými preliezačkami. Namiesto toho, aby deťom do elektroinštalácie zakázali vstupovať, tak si ich v nej fotili a prizerali sa, ako sa ich ratolesti krútia pomedzi káble ako v bludisku.

Detskú radosť však svietiaca dekorácia nevydržala a už v nedeľu večer podstatná časť svetielok nesvietila. Poťahovanie za káble, preliezanie, podliezanie a „nevinná detská radosť“ tak spôsobila, že tí, ktorí sa počas uplynulého víkendu do mesta nedostali, sú o zážitok chudobnejší. Nie je jasné, v akom rozsahu sú svetlá poškodené a kedy sa ich podarí opäť sprevádzkovať. „Zrejme to budeme musieť vziať do dielne a preveriť, či sa to dá ešte opraviť” povedal pracovník Služieb mesta Piešťany, Peter Fiala. A ako dodal, náhradné diely ak nie sú skladom, objednať ich bude treba až z Francúzska.

Za cenu niekoľkých dobrých záberov do súkromných archívov sa teraz všetci môžu dívať na skazenú prácu celého tímu ľudí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel