Superliga: Piešťany po víťazstve nad Bratislavou vedú tabuľku

Počas uplynulého týždňa pokračovala národná SZMF Superliga druhým kolom. Výber Piešťan cestovali do Bratislavy, kde čelil domácemu výberu. Piešťanci však hrajú vo výbornej forme a svojho súpera dokázali zdolať 7:4, čím sa posunuli na prvú priečku tabuľky západnej skupiny.

Výber Piešťan je v aktuálnej sezóne Superligy v malom futbale zatiaľ stopercentný. © FC SZMF

Na prvý gól sme dlho ani nemuseli čakať, keď už v úvode druhej minúty zachytila Bratislava loptu na polovici ihriska, Dominik Rolinec potiahol loptu, nahral ju Kabátovi a ten popod padajúceho gólmana, poslal loptu do siete. Hneď po rozohrávke však prišla lopta do pokutového územia Bratislavy, kde bol faulovaný hráč Piešťan a futbalisti z kúpeľného mesta mali výhodu pokutového kopu. Pokutový kop premenil Peter Hikel – 1:1. V 9.minúte išli Piešťany do vedenia, keď dlhá prihrávka brankára našla Erika Doboša, ktorý si to dobre pripravil na zakončenie, otočil sa s loptou a zakončil presne – 2:1 pre Piešťany. Bratislava mala v 10.minúte príležitosť na vyrovnanie, ale Martin Bučák šancu nepremenil, keď dobrý zákrok predviedol brankár Piešťan. V 13.minúte išli Piešťany do dvojgólového vedenia, keď si dobre nabehol na loptu Šimon Valachovič a bez problémov dokázal loptu poslať do siete. V 15.minúte sa aj Bratislava dostala do vyloženej príležitosti, keď sa s loptou prekľučkoval Ján Andrejko, brankár však jeho pokus zneškodnil. V 19.minúte dokázal Valachovič vystihnúť prihrávku Bratislavčanov, potiahol ju dopredu a následne ju naservíroval na Erika Doboša a ten už nemal problém, poslať ju do opustenej brány – 4:1 pre Piešťany. V 20.minúte sa v krídelnom priestore uvoľnil Haladej, poslal loptu pred bránku a Martin Reisel skóroval. Stav bol tak 2:4 z pohľadu Bratislavy. V 21.minúte dobre pálil Glos, brankár Bratislavy však dobre zasiahol. Viac gólov v prvom polčase už nepadlo a tak bol stav 4:2 pre Piešťany.

Hneď po rozohrávke druhého polčasu sa Piešťany dostali do zakončenia, Korec napálil loptu do žrde. Na konci 26.minúty však padol gól na druhej strane, keď sa k lopte dostal v pokutovom území nestrážený Dominik Rolinec a znížil na rozdiel jediného gólu. V 30.minúte zatlačila Bratislava a mala viaceré príležitosti na skórovanie, obrana spolu s gómanom Piešťan však odolala. V 33.minúte strieľal Haladej, ale piešťanský brankár znovu zaknihoval úspešný zákrok. V prvej desaťminútovke druhého polčasu bola nebezpečnejšia Bratislava. V 36.minúte však udreli Piešťany, keď zahrali prudké vhadzovanie, brankár chcel loptu vyboxovať, čo sa mu nepodarilo ideálne a Korec poslal loptu do brány – 5:3 pre Piešťany. V 37.minúte viedli Piešťany už rozdielom triedy, keď po krásnej kombinácii zakončil Milan Jurčo. V 43.minúte viedli Piešťany už o štyri góly, keď Korec vysunul Valachoviča a ten sám zoči-voči brankárovi Bratislavy nezaváhal. V 48.minúte sa ešte raz presadila Bratislava, keď loptu poslal do siete Bučák. Viac gólových momentov duel už nepriniesol a Piešťany tak zaznamenali druhé víťazstvo v tomto ročníku.

Do čela tabuľky skupiny západ sa dostali Piešťany, ktoré majú 6 bodov. Druhá je Trnava s troma bodmi. Tretia Bratislava ma tiež tri body ale horšie skóre. Bez bodu ostáva AS Trenčín. SZMF Superliga bude pokračovať opäť na jar, kde sú na programe ešte štyri kolá základnej časti a následné semifinálové a finálové zápasy.

Piešťany – Bratislava 7:4 (4:2)

Góly Piešťan: 2. Hikel, 9. Doboš, 12. Valachovič, 19. Doboš,  36. Korec, 37. Jurčo, 43. Valachovič

Zdroj: SZMF

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava