Letisko splatí Piešťanom dlh a mesto peniaze obratom vrátia späť

Spoločnosť Letisko Piešťany zaplatí samospráve Piešťan daňovú pohľadávku vo výške 688-tisíc eur, ktorá vznikla v minulosti neplatením dane z nehnuteľnosti. Mesto Piešťany takto získané peniaze použije na navýšenie svojho podielu v letiskovej spoločnosti. Svoj doterajší podiel 20,04 percenta na základnom imaní zvýši na 22,24 percenta. Peniaze na túto transakciu požičal Letisku Piešťany majoritný akcionár, Trnavský samosprávny kraj.


Letisko dlh splatí ale mesto mu peniaze obratom späť vráti (Autor: red)

„Splatenie daňovej pohľadávky je súčasťou ozdravného plánu, ktorý župa a akcionári prijali s cieľom finančne stabilizovať letisko. V rámci oddlženia letiskovej spoločnosti už boli nahradené pochybné pôžičky od fyzických a právnickych osôb štandardným bankovým úverom,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Mestské zastupiteľstvo v Piešťanoch schválilo navýšenie základného imania v spoločnosti Letisko Piešťany ešte v júni, k transakcii sa podľa Viskupiča ešte musí vyjadriť Protimonopolný úrad SR. Čiastku 688-tisíc eur na zaplatenie daňovej pohľadávky poskytol kraj, po dokončení celého obchodu sa mu peniaze vrátia.

Trnavský samosprávny kraj zostane aj po zmene vo výške podielov majoritným akcionárom v letiskovej spoločnosti, menšinovými sú mesto Piešťany a prostredníctvom ministerstva dopravy štát.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava