Jedenásť slovenských a českých novinárok strávilo víkend v Piešťanoch

Do Piešťan zavítali novinárky zo Slovenska i Česka. Jesenný novinársky výlet zorganizovala Oblastná organizácia cestovného ruchu Rezort Piešťany, ktorá od piatka 8. do nedele 10. novembra privítala v kúpeľnom meste jedenásť žien pôsobiacich v médiách.


Fotografia pri soche barlolámača nesmela chýbať. (Autor: OO CR Rezort Piešťany)

Novinárky zastupujúce popredné slovenské a české médiá dorazili do kúpeľného mesta v piatok ráno. Nechýbali zástupkyne Evity, Báječnej ženy, Pravdy, RTVS a ďalších populárnych tlačených i elektronických médií.

Cieľ bol predstaviť novinárkam destináciu Piešťany, predstaviť im nový program v kúpeľoch. Novinárky si prezreli jedno z najväčších balneocentier v strednej Európe a oboznámili sa s piešťanskými prírodnými liečivými zdrojmi. S veľkým záujmom sa stretla prehliadka Balneologického múzea, návšteva bahennej kuchyne aj prezentácia dezertu Bahno Thermia v hoteli Thermia Palace.

V programe nechýbali svetoznáme liečebné procedúry ani návšteva nového wellness a relaxačného centra v kúpeľnom dome Irma. Okrem kúpeľov a mesta mali novinárky možnosť spoznať aj ďalších členov OO CR Rezort Piešťany – reštauráciu La Musica, kde strávili jedinečný hudobný večer, a Zuckmann Villa, ktorý obohatil program press tripu degustáciou rumov riadenou someliérom. „Myslím si, že sa stretnutie nieslo v priateľskom duchu, čo je podľa mňa veľmi dôležité, aby tento výlet zanechal v dámach pozitívne pocity a spomienky. Mali by to však zhodnotiť najmä novinárky,“ povedala nám počas záverečného programu výletu riaditeľka Rezortu Tatiana Nevolná.

A tak sme vyspovedali z pocitov z návštevy Piešťan aj dvojicu českých novinárok – Jitku Rákosníkovú a Janu Vlkovú. Obe dámy si výlet pochvaľovali. „Hlavne sme sa veľmi upokojili. Chvíľami sme si hovorili, že sme sa ocitli niekde v minulom storočí, v dobách prvej republiky, pretože atmosféra, prostredie a to, že na Kúpeľnom ostrove skoro nevidíte a nepočujete autá, nás preniesla úplne niekam inam. Bolo to úžasné. Úžasný bol pocit z miesta, kde sa prepája krásna príroda a architektúra. Bolo to mimoriadne zaujímavé,“ skonštatovala Jitka Rákosníková. Doplnila ju Jana Vlková, ktorá bola v Piešťanoch už raz predtým, no vtedy išlo skôr o výlet s priateľmi, keď nenavštívili kúpele, ale iné miesta. Na Kúpeľnom ostrove si oddýchla: „Všeobjímajúci pokoj a ticho, to je komodita, ktorá je dnes ťažko dosiahnuteľná.“

Obe zhodnotili, že procedúry, najmä bahenné, boli skutočne príjemné. Užívali si však aj spoznávanie histórie mesta. „V rámci toho, čo sme videli, sa nám veľmi páčilo múzeum, aj keď si myslíme, že tie zbierky by si zaslúžili iné priestory. No atmosféra sa spojila aj s ostatnými dojmami a človek sa na malej ploche naozaj veľa dozvedel,“ povedala Rákosníková.

Taktiež sa zhodli, že bolo obohacujúce i samotné stretnutie s novinárkami zo Slovenska, aj keď sa nerozprávali len o práci. „Je to vždy prínosné, keď človek môže spoznať človeka z rovnakého odboru, ale z iného mesta s inými skúsenosťami, porovnať to, zdieľať zážitky. Je veľmi príjemné zoznámiť sa s ľuďmi, ktorí sú viac-menej naladení na rovnakú vlnu ako vy,“ uviedla Rákosníková, ktorá pracuje na kulinárnom štvrťročníku Prima Fresh, kde by v budúcom roku mal byť článok o slovenskej kuchyni s prihliadnutím na tú kúpeľnú. Objavia sa tam preto aj momenty z Piešťan.

Na záver sa dámy zhodli, že by sa do Piešťan určite rady vrátili. Ak to v danej chvíli nepôjde naživo, tak minimálne mysľou. „Keď si budeme chcieť pripomenúť, že existuje aj niečo iné ako naháňačka a stres, tak sa aj v spomienkach rady vrátime,“ dodala Rákosníková.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav