Lujza Garajová: Do Piešťan sa teším, chceme vytiahnuť ženy von

Do Piešťan prichádza šou plná humoru, ktorej hlavnými tvárami sú dve úspešné a populárne ženy. Herečka Lujza Garajová Schrameková a moderátorka Dagmar „Didiana“ Dianová už tento piatok prinesú v ponurý novembrový večer do Elektrárne „svetlo“ v podobe poriadnej dávky humoru.


Didiana s Lujzou prídu do Piešťan už 22. novembra. Prioritou je, aby sa zabavili ženy, no vítaní sú aj muži. (Autor: archív Sit Down Ladies Comedy  )

Prinášame vám exkluzívny rozhovor, v ktorom Lujza Garajová Schrameková porozprávala nielen o Sit Down Ladies Comedy, ale aj o fanúšikoch či herectve.

Predstavme si, že je piatok 22. novembra, v Elektrárni Piešťany sa ocitne človek, ktorý zatiaľ nepozná formát Sit Down Ladies Comedy. Čo môže od večera očakávať?

Verím, že môže očakávať uvoľnenie, zábavu a dobrú hudbu. A navyše zážitok z krásneho priestoru. V Elektrárni som už bola a veľmi som sa z nej vytešila.

Tento projekt ste odštartovali už pred niekoľkými rokmi. Ako vznikal a pre koho je určený?

Dlhodobo je u nás málo žánrov pre ženy. Takže v prvom rade išlo o to, aby sme vytiahli ženy von. A keďže aj my sme s Didianou ženy, išlo nám aj o seba. O svoje vytiahnutie sa von. To ale neznamená, že nie sú vítaní aj muži. Z každého muža u nás máme radosť 🙂

Čím vás obohacujú stretnutia s komikmi, spevákmi, ale i samotnými divákmi?

Mám šťastie, že stretávam veľa zaujímavých ľudí, ktorí sú pre mňa inšpiráciou. Niekedy v tvorbe a niekedy len tak… v živote. Vidieť divákov, ktorým sa páči náš pohľad na svet, je magické. Veľmi rady s Didianou prezrádzame na seba naše „prúsery“ a diváčkam sa hneď ide domov ľahšie, keď vidia a počujú, že naše životy sú veľmi podobné tým ich.

Práve diváci vás vďaka úspešným seriálom a televíznym projektom určite spoznávajú. Zastavujú vás na ulici, napríklad pre selfie? A bude v Piešťanoch po talkshow na toto priestor?

No veru zopár selfíčiek už so mnou ľudia majú. Zažívam to vo veľmi príjemnej miere. Nepríjemné je to len, keď sú pri tom moje deti, pretože to nemajú veľmi rady. Do Piešťan ale deti neberiem, a preto sa s radosťou odfotím s každým, kto prejaví záujem. A možno sa odfotím aj s tými, ktorí záujem neprejavia 🙂

Ako sa dá skĺbiť divadlo, televízia, live show? Každá z týchto aktivít si iste vyžaduje úplne iný prístup a prípravu.

Neviem ako, ale dá sa. Nejako to veľmi neskúmam, snažím sa stihnúť a urobiť čo najlepšie všetko, čo sa mi objaví v diári. Niekedy som sama prekvapená, čo všetko som stihla. Prirodzene som totiž veľmi lenivá, a keď v diári nemám nič, viem bez výčitiek leňošiť.

Venujete sa naďalej aj stand-upu v Silných rečiach? Kde vás ešte okrem piešťanskej Sit Down Ladies Comedy môžu ľudia vidieť?

V poslednej dobe v Silných rečiach nevystupujem, pretože som dala na chvíľku prednosť iným pracovným povinnostiam. O pár dní ale budú Silné reči oslavovať desiate narodeniny a tam chýbať nebudem. Veľmi sa medzi mojich kolegov a kamarátov teším, pretože sú to skvelí ľudia, s ktorými som na jednej vlne. Momentálne sa po večeroch okrem Sitdownu venujem divadlu. Môžete ma vidieť v Štúdiu S, Divadle Aréna a v Gunagu.

Chceli by ste niečo odkázať svojim fanúšikom v Piešťanoch?

Piešťany mám veľmi rada a vždy sa k vám teším. V detstve som tu trávievala prázdniny a mám veľa krásnych zážitkov z tohto obdobia. Verím, že ďalší krásny piešťanský zážitok zažijeme spolu v piatok 22. novembra v Elektrárni.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav