Krampus – Pochod čertov v Piešťanoch aj tento rok!

Potvrdil to dnes v utorok 19. novembra na stretnutí s obyvateľmi mesta primátor Peter Jančovič. Zároveň prítomným vysvetlil, že aj keď si to časť obyvateľov neželá, nie je zákonná možnosť ako túto akciu zakázať. A tak sa priaznivci Krampusu budú môcť tešiť z promenády masiek čertov v Piešťanoch, a to 7. decembra.

Odvážne deti si čertov samy privolali na spoločnú selfie. (Autor: am)

„Ja osobne nie som priaznivec tejto akcie, a preto na ňu nepôjdem. Zároveň chcem požiadať odporcov či priaznivcov, aby sa neurážali navzájom v diskusiách na sociálnych sieťach,“ požiadal verejne primátor.

Zároveň dodal, že ak nie je možné niečo zákonným spôsobom zakázať, tak sa rokuje o kompromisoch. „Kresťanom najviac prekážalo, že bola táto akcia v hlbokom advente tesne pred Štedrým dňom. Nám sa podarilo dohodnúť, že bude 7. decembra, čo je zhruba v čase, kedy chodí čert a Mikuláš. A zároveň nám organizátor prisľúbil, že ďalší rok to bude v novembri, čiže úplne mimo adventu,“ dodal Peter Jančovič.

Krampus – Pochod čertov sa uskutočnil v Piešťanoch už dvakrát. Vždy sa tešil veľkej pozornosti a je to v súčasnosti jedná z mála akcií v kúpeľnom meste, ktorá dokáže prilákať záujem tisícok návštevníkov. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav