Športový deň s láskou k pohybu, ale aj s charitatívnym rozmerom

Pre všetky deti, ktoré sa chcú hýbať a pri tom mať úsmev na tvári sa v sobotu 16. novembra otvorili brány Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch. V telocvični sa skákalo, preliezalo, gúľalo, no najmä tam vládla skvelá atmosféra.

Deti si vyskúšali rôzne druhy športu. (Foto: am)

Telocvičňa už od otvorenia takmer praskala vo švíkoch. Stovky detí priviedli rodičia, ktorí sa usadili na tribúnu a sledovali, čo všetko ich ratolesti môžu absolvovať. Tie si vyskúšali skákanie cez kozu, cez prekážky, triafanie brány, basketbalového koša, ale aj kotrmelce, preliezanie tunela, či zdolávanie lavičky.

Zabavili sa menšie deti i väčšie a komu začalo v brušku vyhrávať, mohol si pri šatniach zobnúť koláč alebo zahryznúť jablko. Rodičia sa zasa občerstvovali kávou.

Vydarený HappyMove Day, po ktorom na seba nenechali dlho čakať ani pozitívne reakcie rodičov na sociálnych sieťach, zorganizovala partia nadšencov športu. „Podujatie sme vytvorili nielen pre deti, ktoré navštevujú krúžok Happymove, ale aj pre všetky deti, ktoré sa chcú hýbať s úsmevom,“ prezradil nám na úvod Andrej Krištof z HappyMove tímu, ktorý má len niekoľko týždňov od spustenia projektu pod palcom už 300 detí.

Krúžok navštevujú deti z materských a základných škôl v Piešťanoch v rámci školských klubov. „Sme špecifickí tým, že krúžok zastrešuje všetky cvičenia či pohyby a nie sme zameraní len na jeden druh športu. V rámci celoročnej osnovy začíname základnými lokomočnými pohybmi, prechádzame cez gymnastiku a atletiku a ukončujeme to loptovými hrami,“ uviedol A. Krištof. Bolo to vidno aj počas sobotňajšieho podujatia, kedy telocvičňu zaplnili rôzne cvičebné pomôcky a stanovištia.

Práve takýto spôsob cvičenia je vhodný nielen pre deti, ktoré na žiadny šport nechodia, ale aj pre tie, ktoré sa už čomusi pravidelne venujú. „Chceme, aby deti, ktoré trénujú nejaký šport mali k dispozícii kompenzačné cvičenia. No hlavne, aby ich šport bavil,“ skonštatoval tréner. Spokojný bol nielen so sobotňajším podujatím, ale aj s celým projektom. „Vidno, že detičky sa chcú hýbať, rodičia tiež chcú, aby sa ich deti hýbali. Videl som úsmevy na tvárach, a to je najdôležitejšie,“ doplnil.

Podujatie malo však aj charitatívny rozmer. HappyMove tím sa totiž rozhodol venovať športové pomôcky detskému domovu. Taktiež zorganizovali tombolu, z ktorej výťažok bude venovaný Veronike Bittnerovej. Mladá Piešťanka má vrodené ochorenie pohybového aparátu a financie potrebuje na rehabilitáciu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav