Vozili sa stoličkovým výťahom aj schodolezmi

Občianske združenie Asociácia pomoci postihnutým – APPA otvorilo v priestoroch biznis centra Floreát Ideapark špecializované konzultačné centrum. A tak sa v utorok 5. novembra do centra ponáhľali nielen odborníci, ale aj záujemcovia o bezbariérové riešenia bytov či prevádzok, aby sa dozvedeli najnovšie trendy v riešení ich problémov s bariérami.

Záujemcovia si mohli vyskúšať stoličkový výťah, šikmé schodiskové plošiny, zvislé plošiny aj schodolezy. foto: autor

„Niekoľkokrát za mesiac sa tu koná niečo zaujímavé – vzdelávanie,kurzy, prednášky, prezentácie, workshopy, ale aj individuálne konzultácie a poradne s odborníkmi. Akcie sú určené predovšetkým pre tých, ktorí sa starajú o dieťa alebo dospelého s telesným znevýhodnením, ale aj pre rodičov detí, ktorí chcú, aby si ich dieťa telesné zdravie zachovalo,“ uviedla predsedníčka občianskeho združenia Miriam Juhanesovičová.

Utorňajšie konzultácie zamerané na bezbariérové riešenia sa konali niekoľko hodín. Záujemcovia si mohli vyskúšať model stoličkového výťahu, šikmé schodiskové plošiny, zvislé plošiny, schodolezy, prenosné a roštové rampy. „Sú to produkty, ktoré umožňujú ľuďom s telesným postihnutím dostať sa tam, kam potrebujú. Bezbariérové riešenia sú zaujímavé nielen pre hendikepovaných, ale napríklad i pre majiteľov prevádzok, ktorí by ich radi sprístupnili aj ľuďom s obmedzenými pohybovými možnosťami,“ dodala Juhanesovičová.

Už tento týždeň, opäť v utorok 12. novembra, chystajú v konzultačnom stredisku ďalšie stretnutie. Bude zamerané na nové trendy v alternatívnej komunikácii pre ľudí s narušenou alebo žiadnou rečou. Záujemcovia uvidia a aj si budú môcť vyskúšať moderné pomôcky pre alternatívnu komunikáciu a ľahšie ovládanie počítača, high-tech komunikačné zariadenia, špeciálne programy na hlasový výstup, na tvorbu a tlač komunikačných tabuliek a na lepšie zhodnotenie kognitívnych úrovní užívateľa. 

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav