Projekt This is 21 aj na gymnáziu

  • Školy
  • 15. novembra 2019, 08:00

Gymnázium Pierra de Coubertina v Piešťanoch na pozvanie učiteľa Petra Rusnáka a s podporou vedenia školy v rámci jednodňového celoslovenského podujatia programu Generácia 3.0 projektu This is 21 Nadácie Pontis v piatok 8. novembra navštívili dvaja významní absolventi – Táňa Sedláková a Heliodor Macko.

Na úvod študentom prednášala bývalá gymnazistka Táňa Sedláková. foto: Roman Ondrejka

Úvodnú časť projektu otvorila pútavou prednáškou Táňa Sedláková, doktorandka psychológie, spoluorganizátorka iniciatívy Za slušné Slovensko a zakladateľka občianskeho združenia Zrejmé. Početné publikum oboznámila s príbehom svojej profesionálnej kariéry a priblížila študentom aj politické okolnosti tragických udalostí minulého roka, ktoré neskôr podnietili vznik iniciatív občianskej angažovanosti na Slovensku. Sedláková uviedla, že my všetci máme zodpovednosť za lepšiu občiansku spoločnosť. S kritickým nadhľadom ponúkla aj netradičný pohľad na spomínané udalosti. Po prednáške nasledovala diskusia.

V druhej časti sa gymnazistom prihovoril Heliodor Macko. Predstavil svet vývojových technológií, pričom študentom ponúkol, na základe vlastných úspešných skúseností startupových IT-projektov, odborné informácie z oblasti efektívneho podnikania na Slovensku. Taktiež podnietil gymnazistov k úvahe o tom, že by sa nemali báť robiť chyby, pokiaľ chcú odborne rásť.

Prednáškové dopoludnie o zručnostiach pre 21. storočie sa stretlo so záujmom maturantov i študentov nižších ročníkov. Dúfame, že takéto aktivity podporujúce kritické myslenie mladých ľudí budú pokračovať na gymnáziu aj v budúcnosti.

Monica van Wingerden/Sabína Zureková

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav