Na Bratislavskej finišujú, pribúda značenie

Mesiace trvajúca rekonštrukcia Bratislavskej cesty v Piešťanoch sa blíži ku koncu. Asfalt je hotový, zeleň zasadená, a tak v závere minulého týždňa pracovníci maľovali nové vodorovné značenie.

(Autor: am)

S obnovou Bratislavskej cesty mesto začalo na prelome mája a júna. Hotová mala byť do konca októbra, no i keď už finišuje, stále sa v lokalite pohybujú pracovníci. Aktuálne pracujú na náteroch vodorovného dopravného značenia, pribudol priechod pre chodcov v križovatke s Teplickou ulicou a ďalší vstup na priechod, zatiaľ bez značenia, je pripravený vedľa križovatky s Hurbanovou. Zanikol tak priechod pri Domosse. V dohľadnej dobe by mohlo pribudnúť aj značenie cyklochodníka.

Rekonštrukciu zdržala výmena elektrických vedení, ktorá mala byť hotová už vlani. Z ulice zmizli staré betónové stĺpy, ktoré okrem svietidiel slúžili aj ako vodiče elektrických káblov. Tie sú po novom umiestnené v zemi. Na Bratislavskej tak súčasne pracovali dve firmy, pričom jedna vykonala samotnú rekonštrukciu a druhá realizovala prekládku vzdušných rozvodov distribučného nízkonapäťového vedenia do zeme vrátane prepojenia k jednotlivým nehnuteľnostiam.

Piešťany uspeli minulý rok so žiadosťou o nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu v rámci výzvy zameranej na zvýšenie atraktivity cyklistickej dopravy. Radnica mala zaplatiť za vynovené chodníky 570-tisíc eur, pričom väčšinu peňazí na tento projekt získala zo spomínaných eurofondov. Rozpočet však pre úpravy v projekte museli navýšiť približne o 15-tisíc eur, a to najmä pre dobudovanie dodatočných vjazdov k nehnuteľnostiam, s ktorými sa v pôvodnom projekte nepočítalo. Taktiež všetky vjazdy rozširovali o pol metra do komunikácie, a v jednom úseku došlo k rozšíreniu chodníka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav